Sjednica Komisije za međunarodne odnose Evropskog olimpijskog komiteta

Sjednici Komisije za međunarodne odnose Evropskog olimpijskog komiteta, održanoj u Rimu 08.10.2010. godine, prisustvovao je Andrija Popović, potpredsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Novosnovanu Komisiju čine predstavnici 12 evropskih država a predsjednik je gospodin Togaj Bajatli, koji se ujedno nalazi na čelu Olimpijskog komiteta Turske.

Rad ove komisije će biti od fundamentalnog značaja za evropsku olimpijsku porodicu, budući da će se baviti specifičnim međunarodnim oblastima, koje lakše riješava sport nego politika i pripremaće najznačajnije odluke za najviše organe Evropskog olimpijskog komiteta.

Izborom gospodina Popovića u Komisiju za međunarodne odnose EOK-a odato je priznanje i ukazana velika čast COK-u, kao najmlađem članu svjetske olimpijske porodice, ali i crnogorskom sportu uopšte.

Na marginama ovog sastanka gospodin Popović je razgovarao sa članovima Komisije, koji su istovremeno i najviši zvaničnici velikih evropskih olimpijskih komiteta, o saradnji i eventualnoj pomoći za pojedine crnogorske sportske saveze, naročito u vezi stručnog usavršavanja trenerskog kadra i mogućnostima za pripreme naših sportista u tim zemljama.

 

PRESS SLUŽBA COK-a

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh