Sjednica Izvršnog odbora COK-a

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) biće održana 7. jula u Podgorici, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog odbora (IO) asocijacije u Ulcinju. To će biti redovna sjednica ali će imati i svečani karakter jer će biti održana na dan COK-a. Na taj dan 2007. godine u Gvatemala sitiju COK je postao je punopravni član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

IO je usvojio Izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu i nastup ocijenjeno kao izuzetno uspješan. Razmatran je i izvještaj o pripremama za učešće na Evopski olimpijski festival mladih (EYOF) od 23. do 30. jula u Trabzonu i konstatovano da pripreme teku planiranim tokom, kao i da se očekuje uspješan nastup. EYOF je festival na kojem pravo nastupa imaju sportisti uzrasta od 15 do 18 godina.

IO je odlučio da se sa planiranim izmjenama i dopunama Stuta COK sačeka do usvajanja novog Zakona o sportu koji je u skupštinskoj proceduri. Utvrđeni su principi na kojima će biti mijenjan najveći akt naše asocijacije. Na sjednici je bilo riječi i o trenutnom stanju u crnogorskom sportu, položaju i finansiranju crnogorskih sportista i mogućnostima pronalaželja rješenja što kvalitetnijeg i sigurnijeg finansiranja. Dogovoreno je da se predlozi IO prezentuju Vladi i resornim ministarstvima. Članove UO na sjednici je pozdravio gradonačelnik Ulcinja Gzim hajdinaga, poželio dobrodošlicu i uspješan rad.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh