Sjednica Izvršnog odbora COK-a

Danas je u Podgorici održana sjednica Izvršnog odbora COK-a na kojoj je usvojen Završni račun COK-a za 2010.god. i Finansijski plan za 2011.godinu.

Usvojen je Izvještaj o učešću Crne Gore na Zimskom Evropskom Olimpijskom festivalu mladih, koji je od 12. do 19.februara ove godine održan u Liberecu (Češka). Na 10. EYOWF-u učestvovalo je oko 1.500 sportista iz 50 evropskih država. Crnu Goru je predstavljalo četvoro naših takmičara u alpskom skijanju, koji su nastupali u disciplinama slalom i veleslalom.

Razmatran je i usvojen izvještaj o pripremama za prvo učešće crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu, kao i Izvještaj o pripremama za odlazak na Ljetnji Evropski Olimpijski festival mladih u Turskoj.

Pripreme za učešće crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu (30.maj – 04.jun.2011.g.) su u završnoj fazi. Pored muške seniorske odbojkaške reprezentacije, naši sportisti će se na ovim Igrama takmičiti i u atletici, tenisu i stonom tenisu.

Pripreme za učešće naših mladih sportista na XI Ljetnjem EYOF-u, koji će se održati 23.-30.jula 2011.god. u Trabzonu (Turska) su u toku i za sada je izvjesno učešće muške košarkaške kadetske reprezentacije Crne Gore (1995./96. godište).
Što se tiče pojedinačnih sportova, na spisku učesnika će se naći i takmičari u atletici, tenisu, plivanju i džudou, koji budu ispunjavali kriterijume za učešće na EYOF-u.

Izvršni odbor COK-a danas je usvojio Kriterijume za „EYOF tim“ Crnogorskog olimpijskog komiteta, a ovim kriterijumima je predviđeno učešće samo onih mladih sportista koji, na osnovu svojih najboljih rezultata, mogu na EYOF-u ostvariti kvalitetan plasman.

Na današnjoj sjednici, Izvršni odbor COK-a izabrao je Igora Vušurovića za Šefa misije za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Izvršni odbor je takođe donio odluku o finansijskoj pomoći za Olimpijske kandidate, na osnovu posebnih programa priprema koje su dostavili Savezi.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh