Sjajni rezultati crnogorskih karatista na prvenstvu u Čileu

Reprezentativci Crne Gore u karateu su osvojili dvije medalje na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

Najuspješniji mladi sportista u izboru COK-a Bojan Bošković osvojio je zlatnu medalju u Santjagu u kategoriji do 68 kilograma. Bronzanu medalju osvojio je kadet Nemanja Mikulić, u kategoriji do 57 kilograma.

Bošković je u finalu bio bolji od Rusa Danila Gretskova. Prije toga, redom je pobjeđivao protiv Urugvajca Fakunda da Silve (3:1), Slovenca Tomaža Hudalesa (1:0), Italijana Danijelea de Viva (1:0), a u četvrfinalu sudijskim preglasavanjem Egipćanina Abdelrahmana Mohameda. U polufinalu bio je bolji od Čeha Dominika Kočandrlea (3:2).

Bošković se prije dvije godine okitio zlatom na kadetskom prvenstvu na Tenerifima. Na Evropskom juniorskom prvenstvu je bio srebrni, a na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu peti.

„Ponosan  sam na ostvareni rezultat. Bilo je veoma teško, a do zlatne medalje  došao sam poslije šest dobijenih mečeva. Odličan je osjećaj biti  dvostruki prvak svijeta, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Veliko  hvala mom klubu „Omladinac”, treneru Žarku Rakoviću, drugovima iz  reprezentacije na podršci tokom takmičenja i selektoru Slobodanu  Vlahoviću. Hvala i Aerodromima Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom  komitetu i Ministarstvu sporta”, kazao je Bošković.

Karatista iz KK „Bijela” Nemanja Mikulić, porazio je u meču za treće mjesto Francuza Zinedina Tadžera (1:0). Prije toga, Mikulić je u prvom kolu pobijedio Bahadura Ikea iz Indije (2:0), Egipćanina Asera Elhegavija (sudijskim preglasavanjem), Anasa Alzahramija iz Saudijske Arabije (2:1). U četvrtom kolu Nemanja je izgubio Fatiha Enesa Kurta iz Turske (1:0), koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž, u kojem je porazio Holanđanina Sebastijana Van Tefelena (sudijskim preglasavanjem).

„Ovo je za mene veliki uspjeh. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, da je bilo malo više koncentracije možda bi i rezultat bio bolji, odnosno izborio bih finale. Medalje je veliki uspjeh i ponosan sam na ostvareni rezultat. Hvala drugovima iz reprezentacije, selekorima i predsjedniku Karate saveza na podršci, mom treneru i klubu bez kojih ne bi mogao ostvariti uspjeh”, kazao je Mikulić agenciji MINA.

Danas će na tatami u Santjagu izaći i seniorski reprezentativci, do 21 godine. Selektor Žarko Raković računa na dobre nastupe od Nenada Dulovića (-60 kg), Stefana Gojčevića (-75 kg), Ilije Radonjića (-84 kg) i Vasilise Bujić (+68 kg).

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh