Simonović razgovarao sa Bahom

Olimpijski komitet Njemačke obećao pomoć na način na koji to crnogorska strana bude željela. Nastavak decenije saradnje Crnogorskog i Njemačkog olimpijskog komiteta.

Simonović razgovarao sa Bahom

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, sreo se 22. januara u Berlinu sa dr Tomasom Bahom, predsjednikom Olimpijskog komiteta Njemačke i potpredsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

„Riječ je o nastavku desetogodišnje uspješne saradnje sa njemačkom pokrajinom Hesen koja je uspostavljena prvenstveno preko aktivnosti crnogorskih karatista“, kaže za naš list predsjednik COK-a, izražavajući veliko zadovoljstvo što se ta saradnja razvija na sve višim nivoima.

Olimpijski komitet Njemačke ponudio je COK-u pomoć. Simonović kaže da će crnogorski zahtjevi najvjerovatnije biti usmjereni prema podršci na planu izgradnje sportske infrastrukture u Crnoj Gori. Dogovoreno je da se detalji budućih odnosa dva nacionalna olimpijska komiteta preciziraju tokom Olimpijskih igara u Pekingu.

„Impresioniran sam načinom na koji Njemačka podstiče razvoj sporta u svojoj zemlji“, dodaje predsjednik COK-a.

Simonović je prisustvovao svečanosti u Berlinu na kojoj je zaslužnim sportistima i sportskim radnicima Njemačke kancelarka Angela Merker dodijelila posebna visoka državna priznanja.
Inače, u Berlinu boravi šira crnogorska političko-sportska delegacija u kojoj su, pored Simonovića, i potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Slavoljub Stijepović, šef poslaničkog kluba DPS-a u Skupštini CG, Miodrag Vuković, pomoćnik za sport u Ministarstvu kulture, medija i sporta, Dragan Drobnjak, kao i sportski direktor podgoričkog Karate kluba „Budućnost“, Rajko Vujošević.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh