Simonović na Malti

ODRŽAN SEMINAR EVROPSKIH OLIMPIJSKIH KOMITETA I FORUM OLIMPIJSKE SOLIDARNOSTI

Simonović na Malti

Na Malti je prethodna dva dana održan Seminar Evropskih olimpijskih komiteta i forum Olimpijske solidarnosti, na kojim je učestvovao i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Prema preporukama i odlukama donesenim na Kongresu MOK, održanom u Kopenhagenu u oktobru 2009, komisija Olimpijske solidarnosti se u ovoj godini fokusirala na tri teme: autonomiju sporta, rješavanje sporova kroz arbitražu i medijaciju i dobro upravljanje sportskim organizacijama.

Tokom dva radna dana na Malti ovim temama je posvećena posebna pažnja. U skladu sa time prvog radnog dana, kroz niz radionica vodile su se otvorene diskusije o iskustvima i zaključcima sa ZOI u Vankuveru, ali i pripremama za naredne igre u Londonu, Sočiju i Riju.

U susret Singapuru, tema na radionicama bile su i prve Olimpijske igre mladih, kao i Evropski olimpijski festivali. Predstavnici Organizacionog komiteta Singapur 2010. i predstavnici koordinacione komisije MOK za Olimpijske igre mladih, predstavili su poslednje detalje u vezi organizacije Igara i nastupa timova nacionalnih olimpijskih komiteta.

Drugog radnog dana, po okončanju plenarne sjednice Patrik Hiki, predsjednik EOK, Pere Miro direktor Olimpijske solidarnosti i Rafaele Panjoci, generalni sekretar EOK iznijeli su zaključke i preporuke sa 31. EOK seminara i foruma Olimpijske solidarnosti.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh