Seminar šefova misija u Tokiju

U Tokiju je u toku predolimpijski seminar šefova misija, u susret Olimpijskim igrama koje će se održati od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

U radu učestvuju predstavnici svih 205 nacionalnih olimpijskih komiteta, a Crnogorski olimpijski komitet predstavlja šef misije, zlatni olimpijac, Andrija Popović.

Može se reći da pripreme za najveći svjetski sportski događaj teku planiranom dinamikom i već sada se može očekivati da Tokio, jedan od najvećih svjetskih gradova, koji je već bio domaćin Olimpijskih igara 1964. godine, organizuje jednu od najboljih planetarnih manifestacija u istoriji.

Na trodnevnom seminaru, na plenarnim zasjedanjima, analiziraju se svi segmenti Igara i prateće procedure, informacije o sportovima, olimpijskom selu, smještaju, transportu, zatim logistika, dolasci i odlasci misija, ishrana sportista, kao i bezbjedonosne procedure.

Takođe, šefovi misija obilaze i kontrolišu sportska borilišta i olimpijsko selo, koje je posebno impresivno i izgleda kao pravi grad, budući da se sastoji od 21 nebodera sa 18 000 ležajeva i restoranom za 4 300 sportista.

Vjerujemo da će se crnogorski sportisti kroz kvalifikacije izboriti za Olimpijske igre, te kao i na ranijim igrama (u Pekingu, Londonu i Riju) u velikom broju nastupiti u Tokiju, i ponovo nas obradovati uspjesima kao što je veličanstveno osvajanje srebrne medalje naših rukometašica u Londonu, ali i tri četvrta mjesta vaterpolista.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh