Seminar EOK-a u Portorožu

Predsjednik COK-a Dušan Simonović boravio je 7. i 8. maja u Portorožu, gdje je prisustvovao redovnom godišnjem seminaru EOK-a, 32.po redu, i učestvovao u radu Foruma Olimpijske solidarnosti MOK-a.

Ključni cilj seminara, koji je okupio oko 180 delegata iz 49 Evropskih olimpijskih komiteta, bio je optimiziranje priprema za odlazak na olimpijske događaje, kao i nastojanje da Evropa održi svoje mjesto na svjetskoj sportskoj sceni.

Na plenarnim sjednicama i dvije radionice, učesnici su saslušali prezentacije o pripremama za Olimpijske igre u Londonu 2012. i Sočiju 2014., zatim Olimpijske igre mladih u Insbruku 2012. i Nanjingu 2014. i ljetnji Evropski Olimpijski festival mladih (EYOF) u Trabzonu 2011.god. Razgovarano je o različitim pristupima Nacionalnih olimpijskih komiteta u organizaciji svojih delegacija za ove događaje i novim strategijama kojima bi se unaprijedili timovi za vrhunske performanse, osigurala najbolja podrška navijača i uticalo na razvoj budućih sportskih prvaka.

Seminar je zaključen s nekoliko važnih izvještaja, uključujući informaciju Svjetske anti-doping organizacije (WADA) o borbi protiv dopinga, Briselske kancelarije EOK-a o odnosima s EU, pregled aktivnosti Sportske komisije i informaciju o novoj nagradi “Piotr Nurovski” za najboljeg evropskog mladog sportistu, koja će po prvi put biti dodijeljena u novembru na Generalnoj skupštini EOK-a u Sočiju.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh