Sedamnaesta Generalna skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara – Mersin

Neposredno uoči svečanosti otvaranja XVII Mediteranskih igara, 19. juna u turskom Mersinu održana je Generalna skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, kojoj su prisustvovali predstavnici dvadeset i četiri nacionalna olimpijska saveza. Najvažnija tačka dnevnog reda odnosila se na izbor grada domaćina Prvih Mediteranskih igara na plaži. U konkurenciji Marseja, za koga je glasao trideset jedan član Skupštine, organizacija je povjerena italijanskoj Peskari, inače prije četiri godine domaćin XVI Mediteranskih igara, sa trideset osam glasova. Prve Mediteranske igre na plaži biće održane od 21. do 30. avgusta 2015. godine, a sportisti će se takmičiti u sedamnaest disciplina (fudbal na plaži, rukomet na plaži, odbojka na plaži, badminton na plaži, veslanje na moru, kanu na moru, kajak polo, rvanje na plaži, plivanje na otvorenom moru, sportski ribolov, ragbi na plaži, surfovanje, tenis na plaži, triatlon, jedrenje, plivanje sa perajama i skijanje na vodi).

Generalna skupština imenovala je Izvršni odbor, koji će imati četvorogodišnji mandat. Za novog/starog predsjednika izabran je Amar Adadi iz Alžira, dok će njegovi potpredsjednici biti Francuz Denis Maselja i Egipćanin Kaled Zein Eldin. Dužnost generalnog sekretara povjerena je Grku Isidorosu Kuvelosu, a blagajnik je Kikis Lazarides sa Kipra. Preostali članovi Izvršnog komiteta su Davide Ticano (Italija), Nese Gundogan (Turska), Fati Hačiča (Tunis), Lino Faruđa Sako (Malta), Stavri Belo (Albanija), Mustafa Zekri (Maroko) i Marvan Maghur (Libija).

Tokom skupštine predstavnici Olimpijskog komiteta Španije predstavili su pripreme Taragone za organizaciju Mediteranskih igara 2017. godine.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh