Sastanak Šefova misija – Zimske olimpijske igre mladih „Insbruk 2012”

U Inzbruku (Austrija) je, od 01. do 04. septembra održan sastanak Šefova misija za Prve Zimske Olimpijske igre mladih, koje će se u ovom poznatom zimskom turističkom centru održati u periodu od 13. do 22. januara 2012. godine.

U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, sastanku Šefova misija za Prve Zimske Olimpijske igre mladih, prisustvovao je sportski direktor Predrag Marsenić.

Pripreme za početak Igara se odvijaju prema planu. Predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta imali su prilku i da obiđu sportska borilišta kao i Olimpijsko selo. Organizator Igara je upoznao učesnike sastanka sa tokom priprema u svim organizacionim sferama, po pitanju akreditacija, transporta, bezbjednosti, organizacije sportskih takmičenja, ali i sadržaja na temu kulturnih i obrazovnih radionica, koje će se odvijati kao paralelni program uz sama sportska takmičenja.

Inzbruk će, nakon 1964. i 1976. godine, kada je bio organizator Zimskih Olimpijskih igara, sada biti domaćin najuspešnijim mladim sportistima u zimskim sportovima (rođeni 1994. do 1997. godine). Takmičenja se odvijati u 8 zimskih olimpijskih sportova (alpsko skijanje, nordijsko skijanje, klizanje, biatlon, hokej, karling, sankanje i bob).

Prema sadašnjim procjenama, Crna Gora će na Igrama u Inzbruku imati jednog sportistu/kinju i to u alpskom skijanju.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh