Sastanak sa Stonoteniskim savezom Crne Gore

Danas je u Podgorici predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dusan Simonović, na njihov zahtjev, primio delegaciju Stonoteniskog saveza Crne Gore, koju su sačinjavali Branko Kaluđerović, Sasa Milačić i Milan Račić.

Na početku sastanka, predsjednik Simonović je jos jednom čestitao delegaciji Stonoteniskog saveza na prijemu u Svjetsku stonotenisku federaciju i istakao veliki značaj toga prijema za stonoteniski, ali i za crnogorski sport uopste. Radi se o zaista velikom iskoraku, koji će imati dalekosezan značaj i koji je veoma obradovao sve iskrene ljubitelje sporta u nasoj Republici.
Sa svoje strane, predstavnici Stonoteniskog saveza Crne Gore su se zahvalili predjedniku Simonoviću na čestitkama i istakli veliko zadovoljstvo sto im se visegodisnji trud isplatio. Na ovaj način, oni su stekli pravo da samostalno učestvuju na međunarodnim takmičenjima kao crnogorska reprezentacija.

Sa druge strane, prijem u svjetsku organizaciju, crnogorske stonotenisere obavezuje na postovanje određenih standarda u smislu konfigurisanja organizacione strukture. Takođe, očekuju ih brojna takmičenja, u koja će ući sa velikim ambicijama. U tom smislu, oni očekuju potporu sire javnosti i drzavnih institucija za svoj rad. Takođe, potrebna im je veća i stabilnija materijalna osnova, tehnička opremljenost, stručni kadrovi i adekvatan prostor za rad, a to ne mogu sami obezbijedtiti.

Jedna od prvih aktvnosti koja je planirana u Stonoteniskom savezu Crne Gore je i sastanak čelnika Svjetske stonoteniske organizacije koji bi trebao da se ove godine odrzi u Crnoj Gori.
Predstavnici stonoteniskog saveza su istakli da postoji veliki broj mladih ljudi u Crnoj Gori koji se bave ovim sportom, postoje 32 kluba, a osnovna orijentacija ovog Saveza je rad sa mlađima kategorijama, od kojih se u budućnosti, s razlogom, očekuju zapazeni rezultati. Takođe, istakli su da i drugi sportski savezi, po njihovm misljenju, mogu poći njihovim putem i ostvariti punopravno članstvo u međunarodnim sportskim institucijama.

Oni su dali podrsku radu Crnogorskog olimpijskog komiteta i naporima koje čini na planu razvoja sporta u Crnoj Gori. Po njihovoj ocjeni, ovo je nova etapa u odnosima Stonoteniskog saveza sa COK-om, koja će se nesumnjivo odvijati na obostranu korist. Zaključeno je da se ovakvi sastanci moraju česće odrzavati kako bi se obostrano informisali o svim relevantnim aktivnostima.
Predsjednik Simonović je istakao da će, srazmjerno njihovoj inicijativi, kroz svoja sredstva informisanja, Internet prezentaciju, časopis i TV emisiju, COK afirmisati rad Stonoteniskog saveza i informisati javnost o desavanjima u ovom sportu. COK će, na osnovu Plana rada za naredni period, koji je Stonoteniski savez danas dostavio i koji će biti razmatran na sjednici Predsjednistva COK-a, u granicama svojih mogućnosti, pruziti odgovarajuću pomoć ovom Savezu da, barem djelimično, prevaziđe postojeće probleme, a naročito u pravcu planiranih međunarodnih aktivnosti.

Predsjednik COK-a je naročito istakao vaznost rada sa mlađim kategorijama, kao i potrebu stalnog usavrsavanja stručnog kadra u ovom, ali i u ostalim sportovima jer samo tako se moze obezbijeti napredak crnogorskog sporta.
Predsjednik Simonović je istakao da je krajnji cilj naseg nacionalnog olimpijskog komiteta učlanjenje u MOK i da je to prioritetni zadatak. Na ovom poslu se intenzivno radi i postoji nada da će konačni cilj biti ostavaren.
Takođe, COK će pokusati da u novom Zakonu o sportu obezbijedi sto bolju pozicioniranost, čime bi se, uz usvajanje jos nekih zakona, obezbijedilo stabilno finansiranje, samim tim i bolje funkcionisanje sportskih saveza u nasoj Republici.
Predsjednik Simonović je informisao predstavnike Stonoteniskog saveza o pripremama COK-a za nastup na Olimpijadi, a posebno na dio koji se odnosi na prezentiranje drzave Crne Gore i naseg sporta u Atini u vrijeme odrzavanja Olimpijskih igra.

Na kraju je istaknuta vaznost ovako dobre komunikacije jer samo ona moze biti osnov za kvalitetnu saradnju. Takva komunikacija se mora nastaviti i intenzivirati na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju afirmacije i razvoja crnogorskog sporta.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh