Sastanak sa predstavnicima Teniskog saveza Crne Gore

 

Sastanak sa predstavnicima Teniskog saveza Crne Gore povodom organizacije turnira Federation Cup-a i podrška Crnogorskog olimpijskog komiteta ovom projektu

 

Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović, predsjednik UO TSCG Duško Lalićević i član UO TSCG i gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu, danas su bili gosti predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića.

Povod za ovaj susret bio je organizacija turnira Federation Cup-a, najveće teniske manifestacije ikada organizovane u Crnoj Gori, koja će se od 15. do 22. aprila 2013. godine održati u Ulcinju, na terenima Teniskog kluba “Belvi”.

Federation Cup je reprezentativno ekipno takmičenje za žene u kojem učestvuju 93 države svijeta a prvi put je održano 1963. godine. Na ovogodišnjem turniru u Crnoj Gori, u okviru druge evro-afričke zone, nastupiće 8 reprezentacija : Južna Afrika, Tunis, Letonija, Litvanija, Estonija, Finska, Grčka i Crna Gora.

Čelnici Teniskog saveza Crne Gore predstavili su ambiciozni plan organizacije uz uvjerenje da će ovaj turnir biti dodatni podstrek ka unapređenju teniskog sporta u Crnoj Gori ali i svojevrsna promocija Crne Gore u svim sferama.

Zahvaljujući na prijemu, predsjednik Teniskog saveza Crne Gore istakao je da je u prethodna dva olimpijska ciklusa ostvarena izvanredna saradnja sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

Nadasve uspješna saradnja se ogledala u pozicioniranju Teniskog saveza prema razvojnim fondovima evropske i svjetske teniske federacije, ali i razvojnim fondovima MOK-a, kroz stipendije Fonda Olimpijske solidarnosti za najkvalitetnije tenisere kao i kroz podršku učešća tenisera na Olimpijskim igrama mladih, Mediteranskim igrama, Igrama malih zemalja Evrope, Evropskom olimpijskom festival mladih – multisportskim manifestacijama pod okriljem Crnogorskog olimpijskog komiteta.

DSCF4702

Izražavajući uvjerenje da će uspješna saradnja Crnogorskog olimpijskog komiteta i Teniskog saveza biti nastavljena i u narednom periodu predsjednik Dušan Simonović je siguran da će ovaj turnir biti organizovan na najbolji način a COK će, u okvirima svojih mogućnosti, pružiti svu neophodnu pomoć kako bi ovaj značajan projekat bio uspješno realizovan.

 

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh