Sastanak sa predstavnicima medija

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i članovi crnogorske misije za Olimpijske igre u Londonu – Igor Vušurović, Predrag Marsenić, Zagorka Božović i Boris Sekulić, danas su u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta održali radni sastanak sa predstavnicima crnogorskih medijskih kuća na kojem su novinare upoznali sa tokom priprema za to takmičenje i obavezama koje treba da budu završene.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović je, tokom brifinga sa novinarima, kazao da su, za sada, pored značajno odrađenog posla i priprema, izostale olimpijske norme, navodeći da je od crnogorskih sportista, nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, praktično obezbijedio samo Srđan Mrvaljević ali vjerujemo u ostale sportiste, prije svih u vaterpoliste i rukometašice". On je naglasio da COK ima određenih problema sa nedostatkom sredstava i sa dosta neizvjesnosti privodi kraju kalendarsku godinu. »Ostaje nam da se još više povežemo sa državom, da tražimo određenu pomoć, tražimo nove sponzore, a ohrabrimo stare”.

Predsjednik Simonović je istakao da vjeruje da, u pojedinačnim sportovima, do norme kojom bi se obezbijedilo učešće na Olimpijskim igrama u Londonu može da stigne neko od troje atletičara, bokser Boško Drašković i jedriličar Milivoj Dukić. »Možda do norme mogu i teniserka Danka Kovinić, strijelci i plivačice«, kazao je Simonović.

Šef crnogorske misije na OI u Londonu Igor Vušurović istakao je da COK očekuje obiman i ozbiljan posao. On je saopštio da je tokom sastanka čelnika misija zemalja učesnica OI u Londonu upoznat sa pravima i obavezama do OI, ali i u toku i nakon Igara. "London će biti centar svijeta u tom periodu, sve to podrazumijeva velike bezbjedonosne kriterijume. Očekuje se oko 20 hiljada novinara, uz devet miliona prodatih ulaznica", kazao je Vušurović. On je rekao da su predstavnici COK-a razgovarali sa predstavnicima Britanske ambasade u Crnoj Gori u cilju olakšanja procedure za dobijanje viza. "Obavili smo sastanke i sa sportskim savezima. U planu su i aktivnosti na promociji olimpizma, crnogorskih olimpijaca i sponzora", rekao je Vušurović. Takođe, naglasio je da je organizator veliku pažnju podredio borbi protiv dopinga i klađenja.

Projekat menadžer Boris Sekulić kazao je da su, ne računajući TVCG koja će imati pravo prenosa, za Crnu Goru opredijeljene tri akreditacije za pisane medije, što je jedna manje nego u Pekingu. "Smanjenje je obrazloženo manjim kapacitetom Londona nego što je to bio slučaj u Pekingu. Organizator je vodio računa i o broju stanovnika, veličini zemlje i broju sportista koji će nastupiti", kazao je Sekulić. On je saopštio da je dogovoreno da akreditacije budu podijeljene dnevnim listovima Vijesti, Dan i Pobjeda-Arena. Sekulić smatra da će smještaj će biti najveći problem svim posjetiocima. "Za sve ostale medije iz Crne Gore biće obezbijeđeni dnevni izvještaji, intervjui, ali najave za naredni takmičarski dan", kazao je Sekulić.

Sportski direktor COK-a Predrag Marsenić kazao je da su održani sastanci sa predstavnicima crnogorskih sportskih saveza, na kojima su upoznati sa procedurama i obavezama koje savezi moraju završiti. On je ponovio da će doping kontrola sportista biti rigorozna. "COK organizuje u četvrtak, 10. novembra, seminar o dopingu kojem će prisustvovati Generalni direktor Regionalne Antidoping Organizacije za Istočnu Evropu, dr Teimuraz Ukleba", rekao je Marsenić.

Simonović je sastanak sa predstavnicima medija iskoristio da razgovara i o prijedlogu za Izbor sportiste godine, koja će od ove godine biti u nadležnosti COK. Predloženo je, a konačnu riječ daće Izvršni odbor COK, da sportistu bira Komisija od 15 članova, u čijem će sastavu biti predstavnici medija, bivši dobitnici ovog priznanja, kao i neki ljudi koji mnogo znače u crnogorskom sportu. Novinarima bi trebalo da pripadne šest mjesta.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh