Sastanak sa delegacijom Biciklističke federacije Albanije

Danas je u Podgorici predsjednik Crnogorskog olimpijskskog komiteta Dusan Simonović primio delegaciju Biciklističke federacije Albanije. U delegaciji su bili predsjednik Biciklističke federacije Albanije, Skender Andzaku, selektor albanske biciklističke reprezentacije, Ruzdim Murići i tehnički direktor pri biciklističkoj reprezentaciji Albanije, Sali Hima. Sastanku su prisustvovali predsjednik Biciklističkog saveza Srbije i Crne Gore Branko Hajduković i Zivko Senić iz Bicklističkog saveza Crne Gore.

Na sastanku je najvise riječi bilo o ukupnoj sportskoj saradnji Crne Gore i Albanije i biciklističkih saveza ove dvije zemlje. Tokom razgovora posebna paznja posvećena je pripremama za veliku međunarodnu biciklističku trku koja će se odrzati u junu mjesecu ove godine i za koju se planira da postane tradicionalna. Već je dogovoreno da će se ova trka odrzati na prostoru Crne Gore i Albanije, a u toku su pregovori i sa drugim zemljama u regionu, kako bi trka obuhvatila prostor cjelokupnog Balkana, a vjerovatno i sire prostore. Radi se o zaista značajnom sportskom događaju koji se mora pripremiti sa velikom paznjom, s obzirom da se očekuje veliki broj učesnika iz raznih zemalja. Nema sumnje da će ova trka sama po sebi dati veliki doprinos popularizaciji biciklizma na prostorima jugoistočne Evrope.

Predsjednik Biciklističke federacije Albanije, gospodin Andzaku, je istakao značaj ove trke, kao i kvalitet ukupne sportske saradnje između Crne Gore i Albanije, koji je i dosad bio na zavidnom nivou, a koji i dalje treba njegovati i unapređivati. Gospodin Andzaku je, takođe, predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta prenio pozdrave predsjednika Olimpijskog komiteta Albanije, gospodina Hisena Domija i generalnog sekretara, Stavri Bela.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dusan Simonović je istakao da ovakvi susreti i sportski događaji doprinose jačanju saradnje između sportskih radnika i sportista. Takođe, predsjednik Simonović je istakao da će to doprinijeti uspostavljaju dobrih kontakata između Crnogorskog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Albanije i u tom smislu izrazio očekivannje da će se uskoro sresti sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Albanije. Inicijativu za odrzavanje pomenute trke Simonović je ocijenio kao izvanrednu i izuzetno značajnu za afirmaciju biciklizma i uopste sporta i sportskog povezivanja na nivou regiona, kao i to da je ova trka upravo konkretizacija dugogodisnje dobre saradnje između biciklističkih saveza Crne Gore i Albanije. Takođe, Predsjednik COK- a je izrazio uvjerenje da će i na međunarodnom planu ova aktivnost biti dobro prihvaćena i da će doprinijeti povezivanju Crne Gore i Albanije sa drugim savezima u regionu. Na kraju, predsjednik COK-a je naglasio da će Crnogorski olimpijski komitet će ovom projektu, u skladu sa svojim mogućnostima, preko Biciklističkog saveza Crne Gore dati punu podrsku.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh