Sastanak sa delegacijama streljačkog i rukometnog saveza Crne Gore

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dusan Simonović, danas je u Podgorici odrzao sastanak sa predsjednikom i sekretarom Streljačkog saveza Crne Gore, Predragom Stanojevićem i Savom Milasinovićem, kao i sa predstavnicima Rukometnog saveza Crne Gore – generalnim sekretarom Predragom Pavićevićem i sekretarom Miodragom Popovićem.

Predstavnici Streljačkog i Rukometnog saveza su Predsjednika COK-a upoznali sa aktuelniom situacijom u njihovim savezima, načinu sprovođenja takmičenja u njihovim sportovima, budućim planovima o razvoju i unapređenju ovih olimpijskih sportova, načinu rada sa mlađim kategorijama u klubovima i o problemima sa kojima se susreću u svojem radu.

Predstavnici Streljačkog saveza su istakli da su takmičari iz Crne Gore ostvarili veliki broj značajnih rezultata, naglasavajući da je ovo veoma skup sport i da su za postizanje vrhunskih rezultata potrebna velika sredstva koja je veoma tesko obezbijediti. pa su u tom smislu zatrazili i kooperativnost lokalne samouprave u gradovima u kojima postoje ovakvi klubovi. Streljački savez Crne Gore obezbjeđuje sredstva za odvijanje takmičenja na republičkom nivou, povremeno pomogne klubovima u obezbjeđivanju opreme (municija, mete…), ali vrlo tesko uspijeva da obezbijedi sredstva za finansiranje reprezentativaca za odlazak na međunarodna takmičenja.

Predstavnici Streljačkog saveza su istakli da su uvjereni da mogu u Crnoj Gori da organizuju i međunarodna takmičenja i da za to imaju tehničkih i organizacionih kapaciteta, kao i neophodnog iskustva za ovakve manifestacije. Oni su napomenuli da su sredinom devedesetih godina u Podgorici organizovali Balkanske sampionate (malokalibarskim i vazdusnim oruzjem), a početkom osamdesetih i Evropsko prvenstvo i da bi trebalo obnoviti ovu tradiciju.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Crne Gore, Predrag Pavićević, je istakao da savez, osim vrhunskih, obuhvata i mnogo manjih klubova iz nase Republike. On smatra da bi vrhunski klubovi iz Republike trebali da uspostave tjesnju saradnju sa manjim klubovima, iz kojih bi se mogla obezbijediti dobra baza mladih sportista, sto bi moglo pozitivno da se odrazi na kvalitet i popularnost rukometa u Crnoj Gori.

Takođe, Savez organizuje lige svih uzrasnih kategorija, a sve u cilju popularizacije i omasovljenja rukometa.

Predstavnici Streljačkog i Rukometnog saveza smatraju da je za ostvarivanje planova i uopste za razvoj sporta u Crnoj Gori neophodno sto skorije donosenje novog Zakona o sportu, kao i Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezima. Oni su, takođe, izrazili nadu da će Dom Vojske uskoro postati Dom sportova i u ovoj inicijativi dali punu podrsku Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Predsjednik COK-a, Dusan Simonović se zahvalio predstavnicima Streljačkog i Rukometnog saveza Crne Gore na podrsci koju pruzaju Crnogorskom olimpijskom komitetu u naporima koje ulaze na planu afirmacije i razvoja sporta u Crnoj Gori. Takođe, predsjednik Simonović je istakao da su susreti sa predstavnicima sportskih saveza najbolja prilika da se čuje i njihovo misljenje o stanju u crnogorskom sportu i da će COK učiniti sve, u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi crnogorski sportski savezi prevazisli postojeće probleme.

Uz zahvalnost na veoma korektnom odnosu Predsjednika COK-a i iskazanoj podrsci, predstavnici Streljačkog i Rukometnog saveza su izrazili nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i ubuduće.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh