Sastanak povodom nastupa na Igrama malih zemalja Evrope

Povodom nastupa na Igrama malih zemalja Evrope, šef misije Igor Vušurović danas je održao sastanak sa predstavnicima saveza iz sportova u kojima će Crna Gora učestvovati u Lihtenštajnu. Na sastanku su date bliže informacije i definisani detalji vezani za učešće naših sportista na Igrama.

XIV Igre malih zemalja Evrope održaće se od 30.maja do 4.juna 2011.godine u Lihtenštajnu, pod nazivom „LieGames 2011“. Učestvovaće svih 9 zemalja članica asocijacije: Malta, Kipar, San Marino, Monako, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Andora i Crna Gora. Na programu su takmičenja u 9 sportova (atletika, biciklizam, džudo, streljaštvo, skvoš, plivanje, stoni tenis, tenis, odbojka), a očekuje se da će učešće uzeti više od 800 sportista.

Crnogorski sportisti će po prvi put učestvovati na Igrama malih zemalja Evrope.
Naši sportisti će se takmičiti u četiri sporta: u atletici Marija Vuković (skok u vis), Danilo Ristić (bacanje kugle i diska), Slađana Perunović (5000m, 10000m); tenis: Ljubomir Čelebić; stoni tenis: Irfan Čekić, Luka Bakić, Sunčica Rogić i Snežana Ćulafić i muška seniorska reprezentacija u odbojci.

Naša delegacija putuje za Lihtenštajn 29.maja. Ceremonija otvaranja Igara održaće se 30.maja 2011.g. na Rainpark stadionu u Vuduzu.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh