Sastanak Olimpijskih komiteta centralne i jugoistočne Evrope

U organizaciji Slovačkog olimpijskog komiteta, 17. oktobra 2017. godine, održan je Redovni sastanak nacionalnih olimpijskih komiteta centralne i jugoistočne Evrope. Slovački grad Šamorin, impresivni trenažni centar NOK-a Slovačke, bio je domaćin predstavnicima 17 nacionalnih olimpijskih komiteta.

Uz prisustvo Janeza Kocijančića, vršioca dužnosti predsjednika EOK-a i kandidata za novog predsjednika, prezentovani su izvještaji o pripremama za naredne Zimske olimpijske igre 2018. godine u koreanskom Pjong Čangu, o radu dosadašnje sportske komisije, o izborima zakazanim za novo članstvo u tom tijelu, kao i trenutnoj situaciji u EOK-u i njegovoj budućnosti.

Kako je naglašeno na sastanku, članovi Asocijacije olimpijskih komiteta centralne i jugoistočne Evrope dali su značajan doprinos u takmičarskom i organizacionom dijelu prethodne decenije a, kako je navedeno, posebno pozitivan utisak na sve učesnike ostavile su organizacije EYOF-a u Đeru (Mađarska) i Evropskih igara u Bakuu (Azerbejdžan).

Tema sastanka bili su i naredni izbori u EOK-u, planirani za Redovnu skupštinu u Zagrebu, krajem novembra  ove godine.

Na ovom sastanku, u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, prisustvovali su predsjednik COK-a Dušan Simonović i Igor Vušurović.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh