Sastanak o realizaciji projekta izgradnje mini olimpijskog centra u Tivtu

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i načelnik Generalštaba vojske Crne Gore Dragan Samardžić boravili su juče u Tivtu, gdje su sa čelnicima Opštine, predsjednikom Ivanom Novoselom i Krstom Boškovićem, predsjednikom lokalnog parlamenta, održali sastanak o realizaciji projekta izgradnje mini-olimpijskog centra u Lepetanima, na lokalitetu bivše vojne kasarne.

Opština Tivat je pristupila izradi urbanističkog plana “Kasarna – Lepetane” , čime je, kako je istakao predsjednik Novosel, dala podršku da se na tom prostoru grade objekti sportskog sadržaja.

U skladu sa stavovima sa poslednje sjednice Izvršnog odbora COK-a, u narednom periodu intenziviraće se aktivnosti u pravcu realizacije ovog projekta, veoma važnog za interese crnogorskog sporta, a samim tim i države, čime bi se stvorili uslovi da Crna Gora bude prepoznata kao regionalni sportski pripremni centar za brojne sportove, što bi takođe u mnogome doprinijelo podizanju nivoa znanja i pospiješilo mogućnosti razvoja domaćeg sporta.

Prema riječima predsjednika Simonovića, radi se o ideji za koju se COK već duže vrijeme zalaže i koja je dobila načelnu saglasnost relevantnih subjekata. U međuvremenu se sa sličnom idejom krenulo i u Kolašinu, koji sa svojim geografskim karakteristikama i postojećom infrastrukturom takođe predstavlja kvalitetno rješenje za lokaciju jednog ovakvog centra.

Ambicija COK-a, ali dosta oprezna s obzirom na veličinu projekta, je da dio ovih objekata već bude u funkciji 2019.godine, kada bi u Crnoj Gori mogle biti održane Igre malih zemalja Evrope. Početne korake u cilju kandidature za domaćina ovog značajnog višesportskog takmičenja smo već odradili i očekujemo da će se Vlada uskoro izjasniti u vezi naših inicijativa.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh