Sastanak Komisije za EYOF-a u Rimu

Komisija EOK-a za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF), čiji je član predsjednik COK-a Dušan Simonović, održala je 30. septembra svoj godišnji sastanak u Rimu (Italija). Pod predsjedavanjem Portugalca Hoze Manuel Arauja, Komisija se bavila nizom pitanja vezanih za najveći multisportski događaj za mlade Evrope.

Članovi su razgovarali o opštoj organizaciji Festivala i ispitali moguće načine poboljšanja pojedinih segmenata, a  dali su i konkretne preporuke o tome kako EYOF učiniti značajnijim za nacionalne olimpijske komitete i privlačnijim za gradove koji su spremni da ih ugoste.

Razmatrani su izvještaji o ovogodišnjim izdanjima EYOF-a: „Sarajevo & East Sarajevo 2019” (zimski) i „Baku 2019” (ljetni), kao i o pripremama za buduće: zimski EYOF u Vukatiju/Finska  i ljetnji u Banskoj Bistrici/Slovačka 2021. godine. Na dnevnom redu su bili i Festivali u 2023. godini: Furlanija-Julijska Krajina u Italiji (zimski) i Kopar u Sloveniji (ljetnji), te podnosioci zahtjeva za organizaciju EYOF-a u 2025. godini.

Sportski direktor EOK-a Peter Brul informisao je Komisiju o razgovorima koji su trenutno u toku sa federacijama i MOK-om u vezi poboljšanja sportskog programa EYOF-a, s ciljem da ga učini dinamičnijim i atraktivnijim za mlade. Komisija je takođe razmatrala izmjene u Povelji EYOF-a, radi usklađivanja sa Evropskim igrama i Olimpijskim igrama mladih, a prije svega kako bi se sam događaj podigao na viši nivo.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik EOK-a Nils Najgard, koji je saslušao preporuke Komisije i prenijeće ih Izvršnom odboru EOK-a na dalje razmatranje.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh