Saopštenje za javnost

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dusan Simonović, danas je u Podgorici primio nasu talentovanu plivačicu i kandidata za Olimpijske igre u Atini, Danijelu Đikanović, trenera Branka Bijelića i generalnog sekretara Plivačkog-vaterpolo saveza Crne Gore, Dejana Adzića.

Na ovom sastanku su razmatrani uslovi u kojima trenira ova darovita crnogorska plivačica, od koje se u narednom periodu s pravom mogu očekivati zapazeni sportski rezultati. Prvi od njenih ciljeva svakako je postizanje norme za učesće na Olimpijskim igrama na 100 i 200 metara leđnim stilom.

Danijela Đikanović u prosloj godini ostvarila je izvanredne rezultate, a između ostalog je oborila 7 drzavnih rekorda. Za ovakve rezultate u velikoj mjeri zasluzan je i njen trener Branko Bijelić. Imajući u vidu skromne uslove u kojima ova mlada plivačica obavlja treninge, Crnogorski olimpijski komitet će ovoj uzornoj sportistkinji pruziti adekvatnu pomoć, te su na sastanku dogovoreni i konkretni oblici podrske za sto kvalitetnije pripreme Đikanovićeve za uspjesno ispunjavanje olimpijske norme. U tom smislu, u aprilu ove godine, Danijeli Đikanović, uz podrsku Crnogorskog olimpijskog komiteta, biće omogućene pripreme, kao i učesće na plivačkim mitinzima u Skoplju i Atini, na kojima se očekuje da Đikanovićeva ispuni olimpijsku normu i tako bude jedini zenski predstavnik iz Crne Gore na Olimpijadi 2004. godine. Takođe, Crnogorski olimpijski komitet vjeruje da bi se nakon ovoga stvorile neophodne pretpostavke da i Olimpijski komite Srbije i Crne Gore uzme učesća u finansiranju ove darovite sportistkinje, sto mu je, konačno, i obaveza.

Generalni sekretar Plivačkog-vaterpolo saveza Crne Gore, Dejan Adzić, se posebno zahvalio Predsjedniku COK-a, Dusanu Simonoviću za podrsku koju pruza Danijeli Đikanović, kao i na veoma kvalitetnoj saradnji u proteklom periodu i pomoći koju Crnogorski olimpijski komitet pruza razvoju i afirmaciji plivačkog i vaterpolo sporta u Crnoj Gori. Takođe, Adzić je izrazio i očekivanje da će Dom vojske u Podgorici uskoro postati Dom sportova Crne Gore i da u tom nastojanju Crnogorski olimpijski komitet ima punu podrsku Plivačkog-vaterpolo saveza Crne Gore.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh