Saopštenje sa sjednice Predsjedništva COK-a

Danas je u Podgorici održana sjednica Predsjedništva Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojoj je, zbog hitnosti apliciranja ka MOK-u, usvojeno privremeno rješenje novog logotipa, koje će biti aktuelno do raspisivanja javnog tendera.

Na današnjoj sjednici, takođe, usvojene su zvanične boje dresova koje će se koristiti za nastupe reprezentacija Crne Gore i kojih su obavezni da se pridržavaju svi crnogorski sportski savezi.
Osnovna boja dresova je crvena, sa žutim nijansama, a boje su određene bojama državne zastave Crne Gore. Ove dresove će reprezentacije koristiti na nastupima na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kao “B” varijanta biće korišćen bijeli dres, sa crvenom nijansom.

U vezi sa bojama, oznakama i drugim detaljima koji će biti korišćeni u reprezentativnim nastupima, do kraja godine će biti izrađena i ''knjiga standarda'' .
Troslovna državna oznaka, koja će se koristiti na svim međunarodnim sportskim takmičenjima, biće određena od strane komisije Ujedinjenih nacija, koja se bavi ovim pitanjima.
Danas je Međunarodnom olimpijskom komitetu upućen zahtjev za priznanje COK-a za nacionalni olimpijski komitet.

Takođe, upućena je i aplikacija Evropskom olimpijskom komitetu za prijem COK-a u članstvo u toj organizaciji.

Crnogorski olimpijski komitet je uputio resornim državnim organima predlog modela budućeg načina finansiranja sporta u Crnoj Gori.

Predsjedništvo Crnogorskog olimpijskog komiteta je uputilo čestitku plivačici ''Jadrana'' iz Herceg Novog, Dariji Pop, povodom ispunjenja norme za učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu, 2008. godine. COK je sa radošću konstatovao da je Darija Pop prvi crnogorski sportista koji je, u nezavisnoj Crnoj Gori, obezbijedio učešće na najvećoj sportskoj manifestaciji na svijetu.

U toku naredne sedmice biće organizovan prijem za ovu, veoma talentovanu, sportistkinju i biće dogovoren način daljih njenih priprema za što uspješniji nastup na ljetnjim Olimpijskim igrama u Pekingu, a Predsjedništvo COK-a je izrazillo nadu da će ovakvih rezultata, u danima i mjesecima koji su pred nama, biti još više.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh