Rukometne teme u COK-u: Sastanak sa Radmilom Petrović i Bojanom Popović

Rukometne teme bile su danas aktuelne  u Crnogorskom olimpijskom komitetu, gdje se predsjednik Dušan Simonović sastao sa našim nekadašnjim proslavljenim igračicama, a sada članicama najužeg rukovodstva olimpijske kuće: Bojanom Popović i Radmilom Petrović.

Povod sastanka bili su uspjesi našeg ženskog rukometa, reprezentacije i Budućnosti, kao i razgovor o narednim koracima od kojih je najvažniji olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici.

Predsjednik Simonović izrazio je nadu da će „lavice” po treći put učestvovati na Olimpijskim igrama, a pritom i podsjetio na rezultat koji je naš rukometni tim ostvario u Londonu – osvajanje srebrne olimpijske medalje.

„Olimpijska medalja u Londonu je najveći uspjeh crnogorskog sporta. Uradile ste puno za državu Crnu Goru”, rekao je Simonović.

On je podsjetio da će i nacionalni vaterpolo tim učestvovati u kvalifikacijama u Roterdamu, s vjerim u uspjeh i plasman „ajkula” na najveću planetarnu smotru. Rukometne legende su, takođe, iskazale vjeru u uspjeh oba naša kolektivna sporta.

Sa pažnjom je prvi čovjek crnogorske olimpijske kuće saslušao predsjednicu ŽRK „Budućnost” Petrović o periodu koji tek predstoji „plavima” u Ligi šampiona, a to je završnica – četvrtfinale u aprilu.

„Oslanjamo se na domaći kadar, imamo puno mladih igračica. Cilj je da ih promovišemo. Naša vizija je jasna”, kazala je Radmila.

Bojana, koja je je prvi saradnik trenera Dragana Adžića, govorila je o teškom putu do završnice u elitnom takmičenju.

„U Ligi šampiona nema više lakih protivnika. Svi su jaki i ozbiljno prijete, a mnogo je favorita koji ciljaju plasman na završni turnir. Čeka nas velika borba na putu do Budimpešte”, zaključila je Popović.

 

 

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh