Prve zimske olimpijske igre mladih “Inzbruk 2012”

Poznati austrijski zimski sportski centar Inzbruk će, od 13. do 22. januara biti domaćin prvih zimskih Olimpijskih igara mladih, na kojima će Crnu Goru predstavljati skijašica Milena Radojičić, koja će se takmičiti u alpskim disciplinama, slalomu i veleslalomu.

U crnogorskoj delegaciji su još trener Marina Kosić i sportski direktor COK-a Predrag Marsenić, koji je šef misije.

Na prvim zimskim Olimpijskim igrama mladih u Insbruku nadmetaće se preko 1000 sportista, uzrasta od 14 do 18 godina, u sedam olimpijskih sportova – skijanju, klizanju, hokeju na ledu, bobu, sankanju, biatlonu i karlingu, koji će biti na programu Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Organizator je najavio da će se u Insbruku, kao i na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, u pojedinim disciplinama, sportisti takmičiti u mješovitim timovima, kao i u timovima formiranim od predstavnika više zemalja.

Kroz niz interaktivnih radionica učesnici će imati prilike da saznaju više o olimpijskim vrijednostima, fer-pleju, borbi protiv dopinga i diskriminacije, važnosti bavljenja sportom i zdravom načinu života.
Konceptom paralelnih programa, sporta, kulture i obrazovanja, Međunarodni olimpijski komitet će nastojati da mladim sportistima približi olimpijske vrijednosti i doprinese ličnom i sportskom razvoju učesnika Igara.

Među promoterima i ambasadorima prvih zimskih Olimpijskih igara mladih u Insbruku su i alpska skijašica Lindzi Von, klizačica Juna Kim i skijaš Benjamin Rajh.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh