I Redovna skupština COK-a

Na današnjoj sjednici Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta jednoglasno je usvojen Izvještaj o aktivnostima COK u periodu između dvije Skupštine kao i Poslovnik Skupštine COK-a.

Skupština je razmatrala i jednoglasno usvojila  završni račun COK-a za 2012.godinu, kao i finansijski  plan za 2013.godinu.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da su raspoloživa sredstva za ovu godinu mnogo manja nego ranije. "To je to na šta možemo da računamo ove godine. Teško ćemo i ovaj finansijski plan uspjeti da realizujemo, situacija je dosta teška", rekao je Simonović.

Jednoglasno su usvojeni izvještaji o nastupima crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Luksemburgu i Mediteranskim igrama u Mersinu. Šef misije Predrag Marsenić saopštio je da je u Luksemburgu osvojeno 11 medalja, devet zlatnih i dvije bronzane. On se zahvalio crnogorskim iseljenicima u toj državi na podršci tokom takmičenja.

Na Mediteranskim igrama osvojeno je pet medalja, po jedna zlatna i srebrna i tri bronzane. Predrag Marsenić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima naših sportista, iako je na Igrama u Mersinu učestvovalo svega 37 sportista, značajno manje nego u Peskari (2009.) kada je učestvovalo 108 sportista.

Predstavnik Vaterpolo i plivačkog saveza Boro Mračević kazao je da su za Crnu Goru Mediteranske igre, poslije Olimpijskih igara, najznačajnije takmičenje i da je nedopustivo da se nastupi sa tri puta manje sportista nego na predhodnim. Za nas su i Igre malih zemalja značajno takmičenje”, rekao je Mračević. Potpredsjednik COK-a Andrija Popović podsjetio je da je kao reprezentativac SFR Jugoslavije učestvovao na Mediteranskim igrama, navodeći da je bivša država veliki značaj davala tom takmičenju. On smatra da treba naći način da učešće na Mediteranskim igrama bude obavezno.

Skupštini je prisustvovao i direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, koji je u pozdravnom govoru pohvalio rezultate crnogorskih sportista, navodeći da će država sve učiniti da, i pored finansijske krize, stvori uslove za rad i postizanje još boljih rezultata.

Delegati Skupštine upoznati su da će 2015. godine prvi put biti organizovane Evropske igre u Azerbejdžanu i Igre na pijesku u Peskari i predloženo je da već počnu sa pripremama za učešće na tim takmičenjima.

Odlukom Skupštine Savezi koji nijesu ispunili staturne obaveze sa prošlogodišnje Skupštine biće brisani iz članstva.

Dugogodišnji bokserski radnik Gojko Radunović saopštio je da se zbog zdrastvenih problema povlači iz Skupštine COK-a, a Bokserski savez Crne Gore će delegirati drugog predstavnika.

Skupštini COK-a je, od ukupno 59 predstavnika nacionalnih sportskih saveza prisustvovalo 40 delegata.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh