Proglašeni najbolji sportisti i nacionalne selekcije Crne Gore u 2018. godini

Profesionalni bokser Predrag Radošević najbolji je sportista Crne Gore u 2018. godini.

Radošević je zvanični prvak Evrope u verziji WBU.

U meču za šampionski pojas u kategoriji do 69,8 kilograma pobijedio je, u njemačkom Hamelnu, domaćeg borca Ronija Gabela.

„Priznanje COK-a, uz nagradu Udruženja sportskih novinara, daje dodatnu dimenziju i budi ogromnu dozu ponosa. Istovremeno i obavezu da u narednom periodu svojim maksimalnim učinkom pokušam da se domognem pojasa šampionata svijeta i Olimpijskih igara”, kazao je Radošević.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković. Bošković je osvojio srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, prvak je Balkana, a bio je i peti na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

On je zvanični prvak svijeta u kadetskoj konkurenciji.

„Priznanje mi mnogo znači. Svakom sportisti san je da bude najbolji u svojoj državi. Meni je ovo drugo priznanje i biće mi vjetar u leđa za Evropsko prvenstvo u Danskoj. Dobro ću se pripremiti i ponovo konkurisati za medalju”, kazao je Bošković.

Gojković je osvojila zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, do 50 kilograma.

„Ova godina bila je veoma naporna, ali i veoma uspješna za mene. Nastojaću da odbranim titulu juniorske šampionke Evrope, a svakako da ću nastaviti da sanjam olimpijsku medalju”, rekla je Gojković.

Specijalno priznanje, Sportski podvig godine dobila je ženska košarkaška reprezentacija, koja se peti put zaredom plasirala na Evropsko prvenstvo.

Najbolja muška selekcija je vaterpolo reprezentacija, pobjednik Svjetske lige, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, devetoplasiranoj na prvenstvu Evrope.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da 2018. godina nije bila jedna od onih najboljih, ali da su crnogorski sportisti, iako su izostale medalje, ostvarili dobre rezultate.

„Mnogi savezi, poput Košarkaškog, mogu biti ponosni na svoje takmičare, jer su ostvarili fantastične rezultate u svim kategorijama”, kazao je Simonović.

„U narednoj godini imaćemo dosta ciljeva i zadataka. Stižu nam Igre malih zemalja Evrope, čiji ćemo biti domaćini. To je naš najveći izazov do sada. Imamo podršku Vlade i Ministarstva sporta. Siguran sam da ćemo taj posao dovesti do kraja”, kazao je Simonović.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh