Proglašeni najbolji sportisti i nacionalne selekcije Crne Gore u 2014. godini

Rukometašica Katarina Bulatović i vaterpolista Mlađan Janović najbolji su sportisti Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednica žirija za izbor sportiste godine, Vesna Medenica, obratila se prisutnima. “Sa zadovoljstvom vas pozdravljam, kako u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta tako i u ime članova žirija. Svi imamo neke svoje godine, a za sportiste je najznačajnija sportska godina, pogotovo kad je uspješna. Želimo sumirati rezultate najboljih, što već tradicionalno čini naš Olimpijski komitet."

Žiri, u čijem sastavu su, pored predstavnika Crnogorskog olimpijskog komiteta i vrhunski crnogorski sportisti i predstavnici medija, procijenio je da Mlađan Janović i Katarina Bulatović treba da podijele to priznanje. Janoviću je to prvo priznanje COK-a, dok je Bulatović po drugi put izabrana za sportistu godine.

Mlađan Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi. On zbog obaveza nije prisustvovao dodjeli priznanja, a umjesto njega ono je uručenu njegovom bratu Nikoli Janoviću. “Drago mi je zbog Mlađana, znam koliko mu to znači i koliko je želio da bude sportista Crne Gore. Zamolio me je da prenesem da će se i dalje truditi da dostojno reprezentuje Crnu Goru", kazao je Nikola Janović.

Katarina Bulatović je u dresu crnogorske reprezentacije bila četvrta na šampionatu Evrope, a predvodila je mađarski Đer do trofeja Lige šampiona. “Srećna sam, priznanje mi mnogo znači, posebno u godini kada sam sa reprezentacijom osvojila četvrto mjesto i Ligu šampiona sa ekipom koja nije iz Crne Gore. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i mojim saigračicama. Da nije bilo njih ne bi bilo ni nagrade. Rukomet je kolektivni sport. Srećna sam, to je još jedan motiv za dalje. Biće još trofeja i medalja, vjerujem u to", rekla je Bulatović.

Džudistkinja Ivana Šunjević je najbolja mlada sportistkinja Crne Gore. Ona je na Olimpijskim igrama mladih u Nanjigu osvojila srebrnu medalju, a na kadetskom prvenstvu Evrope u Grčkoj bronzano odličje. Šunjević je bila prva i na Balkanskom prvenstvu.

Vaterpolista Stefan Pješivac, koji je sa vaterpolo reprezentacijom učestvovao u osvajanju četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i trećeg u Svjetskoj ligi, izabran je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2014. godini.

Nagrade za najbolje nacionalne selekcije dobili su vaterpolo reprezentacija i ženska rukometna reprezentacija.

Posebnu plaketu Crnogorskog olimpijskog komiteta dobila je muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore, za osvojeno prvo mjesto u Evropskoj ligi, čime su naši odbojkaši stekli pravo nastupa u Svjetskoj ligi.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i sa ponosom kazao da je i 2014. godina pokazala da možemo računati na naše rukometašice, naše vaterpoliste, i da imamo sjajan potencijal u pojedinačnim sportovima. Predsjednik je uvjeren da se dobri rezultati mogu očekivati i u boksu, tenisu, stonom tenisu i jedriličarstvu, ali i u sportovima koji nijesu na programu Olimpijskih igara, prije svega u karateu i boćanju.

“Za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti. U 2015. godini nas očekuju prve Evropske igre i to je vekiki izazov za nas, da nastupimo u najboljem sastavu. Imaćemo i Igre malih zemalja Evrope, prve Mediteranske igre na pijesku, kao i dva Evropska olimpijska festival mladih – zimski i ljetnji". Raduje nas pogotovo što se bliže nove Olimpijski igre, i siguran sam da ćemo imati jak i moćan tim. Znamo da su vremena teška, ali treba raditi na tome da se obezbijedi kvalitetan smještaj za Crnogorski olimpijski komitet. Svojim dosadašnjim aktivnostima i radom mislim da smo to zaslužili. Radićemo na projektu Igara malih zemalja 2019. godine zašta smo se kandidovali.Takođe, radićemo na izgradnji mini olimpijskih centara u Kolašinu i Tivtu'', kazao je Simonović.

 


Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh