Proglašeni najbolji sportisti i nacionalne selekcije Crne Gore u 2013. godini

Na tradicionalnoj svečanosti održanoj u vili Gorica, uz prisustvo velikog broja zvanica, Crnogorski olimpijski komitet je, za najboljeg sportistu Crne Gore u 2013. godini, proglasio kapitena vaterpolo reprezentacije Nikolu Janovića, koji je sa crnogorskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Janović je kazao da je nagrada veliko priznanje za njega i da najbolje pokazuje da uloženi trud i rad mogu učiniti da želje da postanu realnost.

 

 

Nikola Janovic thumbnail“Kad vam neko ukaže čast i proglasi vas za najboljeg sportistu države to znači da ste u sportu postigli praktično sve što ste mogli. Veliko poštovanje saigračima bez kojih ne bi došao do nagrade. Poštovanje svima koji su sa mnom ostavljali srce u bazenu, sa kojima sam proveo najblistavije trenutke karijere. Sport u Crnoj Gori je brend koji treba gajiti, kako bi nam i narednih godina donosio puno radosti. Imamo sportski gen i inat, uz odgovarajuću infrastrukturu možemo biti u svjetskom vrhu”, rekao je Janović i zahvalio ostalim crnogorskim sportistima, navodeći da je svima cilj da se zastava Crne Gore zavijori, a himna svira što češće na velikim takmičenjima.

 

 

Najbolji mladi sportisti Crne Gore su atletičarka Kristina Rakočević i džudista Arso Milić.

 

Rakocevic

Rakočević je u 2013. godini na Evropskom olimpijskom festivalu mladih osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, a srebrnu u bacanju kugle. Bila je srebrna i na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore u bacanju kugle i diska. “Priznanje mi mnogo znači i biće veliki podsticaj za dalji naporan rad i još bolje rezultate”, rekla je članica Atletskog kluba Tara iz Mojkovca.

 

Milic

Milić je bio bronzani na kadetskom svjetskom i evropskom prvenstvu, treće mjesto osvojio je i Evropskom festival mladih, dok na evropskim kupovima ima po jednu zlatnu i srebrnu medalju. 

 

“Priznanje mi predstavlja motiv da nastavim sa još jačim radom i da nagrada bude i sljedeće godine", rekao je Milić.

 

 

 

Za najbolje nacionalne selekcije izabrani su ženska rukometna reprezentacija i vaterpolo reprezentacija Crne Gore.

 

Rukomet Nagradjeni sportisti Vaterpolo

 

 

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović smatra da je 2013. godina bila uspješna za crnogorski sport.

 

Predsjednik COK-a

“Uspjeli smo da, uz probleme koje smo imali, ispratimo crnogorske sportiste na sva značajna sportska takmičenja koja prati COK. Na Evropskim olimpijskim festivalima mladih – zimskom i ljetnjem, Mediteranskim igrama i Igrama Malih zemalja Evrope osvojili smo 19 medalja, a 11 puta svirana je naša himna. U godini za nama najveći uspjeh napravili su vaterpolisti, osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu. Od rukometašica smo možda očekivali više, ali je prilika da ih sada podržimo. Mnogo takmičenja je pred njima, a one su nas mnogo puta obradovale. Najveći rezultat od njih očekujem na Igrama u Rio De Žaneiru”, kazao je Simonović.

 

 

Pehari najboljimaČestitke sportistima na ostvarenim rezultatima tokom 2013. godine, uputio je i Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je laureatima ovih vrijednih sportskih priznanja iskazao poštovanje na ostvarenim rezultatima. Predsjednik Vujanović je takođe istakao zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i poželio dalje uspjehe u radu.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh