Profesor Ivica Zuber u Crnogorskom olimpijskom komitetu

 

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, danas je upriličio prijem za profesora Ivicu Zubera, legendarnog plivačkog trenera i jednog od utemeljivača plivačkog sporta na prostorima bivše SFRJ.

 

Poseban povod za posjetu profesora Zubera COK-u je predstojeći Međunarodni plivački miting XVIII “Montenegro Mimosa Cup” koji će biti održan 16. i 17. februara 2013. godine u Herceg Novom, a koji se već punih 16 godina nalazi u zvaničnom LEN kalendaru. Gospodin Zuber je prilikom ove posjete podsjetio i na to da će u okviru ovog takmičenja biti održano i tradicionalno IX Otvoreno Prvenstvo Crne Gore u plivanju.

Ova međunarodna plivačka manifestacija, jedina takve vrste u regionu, redovno okuplja veliki broj reprezentacija i klubova, kao i najkvalitetnije takmičare kako iz Crne Gore, tako i iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Makedonije Kosova i Albanije.

Prof. Zuber je istakao da je prvi Montenegro Mimosa Cup održan 1996. godine preko plivačkih susreta koje je, zajedno sa prijateljima iz italijanske regije Puglia i dubrovačkog "Juga"- vodio kao trener i selektor Crne Gore, tokom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Uspješnoj promociji u Italiji prisustvovao je i tadašnji Predsjednik LEN-a, Dr. Bartolo Consolo, sa kojim je, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren modalitet za brzi ulazak mitinga u LEN-kalendar (kao prvog novog mitinga sa teritorije bivše SFRJ), što je ubrzo i ostvareno, pa je ove godine to već 18-i zvanični LEN-miting.

Ivica Zuber je u svojoj izuzetno bogatoj i uspješnoj trenerskoj karijeri stvorio dvadeset devet šampiona Italije, više desetina državnih reprezentativaca, kadetskih i omladinskih prvaka Evrope, šest olimpijskih finalista, četiri mediteranska prvaka, te dva evropska i dva svjetska rekordera.

Od 1958. do 1965. bio je savezni trener ženske plivačke reprezentacije Jugoslavije, a bio je i vođa plivačke reprezentacije SRJ na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

 

  Simonovic_i_Zuber4   Simonovic_i_Zuber3   Simonovic_i_Zuber2

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh