Primorac za priznanje

ODRŽANA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA COK-A

Primorac za priznanje

Crnogorski olimpijski komitet predložio je Vaterpolo klub Primorac za dobijanje Trinaestojulske nagrade, najveće državno priznanje Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog odbora COK-a, čime je samo potvrđen ranije dat prijedlog.

U prijedlogu je navedeno da su kotorski vaterpolisti sjajnim rezultatima zaslužili to priznanje.

– Data je puna podrška ovom sjajnom kolektivu koji nas je toliko puta obradovao, pored ostalog i titulom evropskog prvaka.

IO je odobrio zahtjev Primorca za finansijsku pomoć, a takođe je dat pozitivan odgovor na sličan zahtjev Ženskog rukometnog kluba Budućnost.

Saopšteno je da je, na zahtjev Atletskog saveza Crne Gore, podržan i projekat priprema atletičarke Marije Vuković, od koje se očekuje da u najskorije vrijeme ostvari olimpijsku normu u skoku u vis.

Na dnevnom redu se našla i situacija, kao i zahtjevi koji su stigli iz Džudo saveza Crne Gore.

– Ocijenjeno je da je COK od početka imao konzistentan stav o dešavanjima u tom Savezu i sačekaće da konačnu odluku, ipak, u ovom postupku daju oni koji su i nadležni.

COK je podržao i projekte – žene u sportu i sport i životna sredina, koji su odobreni od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Konstituisano je i deset redovnih i tri povremene komisije COK-a, čiji su predsjednici izabrani na prošloj Skupštini COK-a.

Usvojeni su i izvještaji o toku priprema za učešće na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, kao i na tradicionalnim susretima mladih sportista Crne Gore i italijanske pokrajine Pulja.

Izvršni odbor je donio odluku i da treba uraditi redizajn i novi koncept sajta COK-a.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh