Prijem za šampione Evrope – juniorsku vaterpolo reprezentaciju

Crnogorski olimpijski komitet i Uprava za mlade i sport upriličili su svečani prijem za juniorsku vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, koja je na Malti osvojila titulu šampiona Evrope.

Direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, kazao je da crnogorskim juniorima zlatno odličje treba da bude dodatni motiv i obaveza da sve zadatke ispunjavaju onako kako su ih ispunjavali na Malti. "To je jedan veoma bitan rezultat u vašim karijerama koji će biti veliki podstrek za vrijeme koje dolazi. Nadam se da ćete i u seniorskoj konkurenciji osjetiti čari i zadovoljstva sportskog radovanja. Želim da se ponosite medaljom, kao što se i mi ponosimo vama ".

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović čestitao je vaterpolistima na uspjehu i ponašanju koji su doprinijeli da osvoje titulu prvaka Evrope. "Čestitam vam na svemu onome što je doprinijelo da dođete sa najsjajnijem odličjem u Crnu Goru i potvrdite snagu crnogorskog vaterpola i sporta, kao i da nam skrenete pažnju da na vas dugoročno možemo računati".

Predsjednik Simonović je čestitao čelnicima saveza i stručnom štabu na sjajnom vođenju tima, na strategiji i odnosu prema igri i državi. "Kada se tako postave stvari uspjeh teško da je mogao da izostane. Najviše zasluga stoji ipak u vašim mišicama, u sjajnim nastupima. Siguran sam da ćemo nekog od vas imati već na Igrama u Rio de Žaneiru, a da ćete u Tokiju činiti okosnicu crnogorske reprezentacije".

Selektor Mirko Vičević kazao je da su igrači mnogo radili cijelo ljeto, uložili veliki trud i odrekli se svih izazova u kojima su njihovi vršnjaci uživali. "Vjerovali su da će ih rad, zalaganje i disciplina dovesti do rezultata. To im se na najbolji način vratilo", kazao je Vičević.

Vičević je podsjetio da je 2013. nevjerovatna godina za vaterpolo, podsjećajući na srebrne medalje seniora i kadeta i titula prvaka juniora. "Mi nemamo preveliku, ali imamo jako kvalitetnu bazu. Iz četiri kluba izlaze igrači za sve selekcije", kazao je Vičević.

Kapiten Miloš Konatar kazao je da je zlatna medalja veliki uspjeh i nagrada za radno provedeno ljeto. "Ostvarili smo veliki uspjeh. Cijelo ljeto pripremali smo se za EP, koje smo na kraju i osvojili. Čestitao bih saigračima na vrhunski odrađenom poslu", zaključio je Konatar.

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore do zlatnog odličja došla je sa maksimalnim učinkom. Trijumfalno su završili nastup u C grupi, u konkurenciji Ukrajine (17:3), Rumunije (15:10) i Grčke (11:8). U četvrtfinalu eliminisali su Španiju (9:7), u polufinalu bili bolji od Italije (6:5) a u finalnom meču savladali su Srbiju 7:5.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh