Prijem za Danijela Furtulu

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, danas je u prostorijama COK-a upriličio prijem za Danijela Furtulu, atletskog reprezentativca Crne Gore koji je, u konkurenciji mlađih seniora, na Evropskom zimskom kupu bacača u španskom Kateljonu minulog vikenda, osvajanjem zlatne medalje u bacanju diska (62,10 m) i srebrne medalje u bacanju kugle sa novim crnogorskim rekordom (18,18 m) ostvario izuzetan uspjeh.

 

Čestitajući Furtuli na postignutom uspjehu, predsjednik Simonović posebno je naglasio vrijednost rezultata koje je ostvario Danijel Furtula i uputio čestitke Atletskom savezu Crne Gore i predsjedniku Miloradu Vuletiću na ovom velikom međunarodnom uspjehu crnogorske atletike, kao i na predanom radu i ostvarenim rezultatima crnogorskih atletičara u prethodnom periodu.

Predsjednik COK-a je izrazio uvjerenje da će, poput Furtule, i ostali crnogorski atletičari biti uspješni i ostvarivati kvalitetne rezultate a prve provjere će uslijediti uskoro, kada crnogorski sportisti budu učestvovali na Mediteranskim igrama i Igrama malih zemalja Evrope.

Predsjednik Simonović je obećao pomoć i podršku COK-a u daljem radu Atletskog saveza, prije svega u realizaciji programa Danijela Furtule, od koga se očekuje dalji napredak i novi veliki rezultati. Kako je saopštio, ne želi da opterećuje Furtulu medaljom, ali je uvjeren da će i na sljedećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Furtula dostojno reprezentovati Crnu Goru, očekujući od njega plasman u finale bacanja diska.

"Furtula je sportista na kojeg COK ozbiljno računa. Furtula, jedriličar Milivoj Dukić i džudista Srđan Mrvaljević iz pojedinačnih sportova su naši prioriteti, a u kolektivnim sportovima su to rukometašice i vaterpolisti, kao i obje košarkaške selekcije, od kojih se takođe mogu očekivati dobri rezultati. Takođe, od još jednog broja mladih sportista, čije rezultate COK sa pažnjom prati, očekujemo da u narednom periodu iskažu svoj puni potencijal”, istakao je Simonović.

Danijel Furtula se zahvalio na čestitkama i podršci Crnogorskom olimpijskom komitetu i Atletskom savezu Crne Gore i istakao da bez ove podrške ne bi bilo ni ovako kvalitetnih rezultata. On je uputio zahvalnost i svom treneru Danilu Krtiniću sa kojim sarađuje od 2011. godine i pod čijim je rukovodstvom postigao sve posljednje značajne rezultate.

Furtula je naglasio da će i ubuduće, na svim takmičenjima, davati svoj maksimum kako bi imao kontinuitet dobrih rezultata, a kao cilj je istakao osvajanje medalje na narednim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. 

Predsjednik ASCG Milorad Vuletić, izrazio je posebnu zahvalnost COK-u i predsjedniku Simonoviću na dosadašnjoj izvanrednoj saradnji, i istakao određene probleme u obezbeđenju finaskih sredstava sa kojima se Savez suočava u realizaciji programa najboljih crnogorskih atletičara. On je istakao da Atletski savez i u ovakvim okolnostima dobro funkcioniše zahvaljujući odličnoj saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, sredstvima koja dobijemo od države i sponzora ali i racionalizacijom tih sredstava. Vuletić je kazao da će, dok bude na čelu saveza, insistirati na izgradnji atletskog stadiona u Podgorici i osnivanju i osmišljavanju kampova. 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh