Predsjednik COK-a primio Aljonu Kudrjavcevu, zamjenicu Ambasadora Ruske Federacije

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je u utorak, 22.februara 2011.g. delegaciju Ambasade Ruske federacije u Crnoj Gori, gospođu Aljonu Kudrjavcevu, zamjenicu Ambasadora i Sergeja Petrukoviča, savjetnika – konzula u ambasadi.

Saradnja sa Ambasadom Ruske federacije u Crnoj Gori u domenu sporta traje već neko vrijeme, a u susret zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.godine potrebno je uspostaviti direktne kontakte sportskih institucija dvije zemlje, što je bila i glavna tema sastanka.

Ocijenjeno je da je veliki obostrani interes za saradnjom u oblasti sporta između Ruske Federacije i Crne Gore, a za razvoj crnogorskog sporta prije svega bi bila značajna stručna pomoć ruskih sportskih eksperata. Ruska strana je zainteresovana za mogućnost priprema njihovih sportista u Crnoj Gori, dok bi crnogorski sportisti mogli imati značajne benefite od posjeta ruskim sportskim kampovima.

Gospođa Kudrjavceva predstavila je bliže informacije o projektu olimpijskih i paraolimpijskih igara u Sočiju i obavijestila predsjednika COK-a o aktivnostima koje su u toku. OI Soči održaće se u martu 2014.godine i računa se da će okupiti 5.500 olimpijaca iz 80 zemalja, kao i 1.350 paraolimpijaca iz 40 zemalja.

Zbog promjena koje su nastale u olimpijskoj kući Ruske Federacije, nije do kraja realizovano formalno uspostavljenje saradnje i potpisivanje sporazuma između Crnogorskog i Ruskog olimpijskog komiteta, pa će se rad na ovoj obostrano korisnoj inicijativi nastaviti.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh