Predsjednik COK-a o Igrama u Pjongčangu: Nevrijeme ne kvari utisak

„Snažan vjetar i ekstremne hladnoće utiču na regularnost takmičenja. Skokovi su skoro bili neregularni. Vremenskene prilike,upoznati ste, iz dana u dan odlažu takmičenja. Juče je nešto i održano, ali… Naravno, domaćin i zbog uslova na koje ne može da utiče, sve radi kako bi pomogao takmičarima, a boravak olakšao. Ljubazni i vrijedni, dobro ukomponovani, samo tako funkcionišu. Nijesam primijetio da nešto fali. Volonteri, kao i uvijek, nose najveći dio posla. Za mene i ekipu sve izgleda fantastično”, prenio nam je dio utisaka iz Pjongčanga Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik COK-a smješten je blizu olimpijskog sela u kojem borave naši sportisti.

„Zadovoljni su i jedva čekaju početak takmičenja. Pod tremom su, razumljivo, ali sve ide u dobrom smjeru. Nadam se da će na stazama pokazati najbolje što imaju i da će apsolutno sve da prođe u najboljem redu. Javnost je upoznata sa godinama naših takmičara. Za veliku scenu su neiskusni.Mogu da kažem da su zadovoljni sa urađenim do sada i da su uslovi smještaja, hrane, transfera, treninga i svega ostalog, izvanredni. Zbog disciplina u kojima učestvuju, smješteni su blizu planine, a veći dio takmičara je u gradu.”

Upoznavanje sa još ,,milion“ novih stvari tek čeka naš nacionalni tim.

„Mnogo toga još nijesmo vidjeli, a ovih dana obilazimo olimpijske kuće formirane od nekih olimpijskih nacionalnih komiteta. Prisustvovali smo ceremoniji otvaranja. Nije bilo prevelike pompe, uskladili su se sa mjerama koje je MOK preporučio.Vodili su računa o finansijama, zato je ceremonija bila korektna i lijepa, ništa što bi predstavljalo luksuz.”

Prvi put dvije Koreje – Južna i Sjeverna, kao zajednički tim, nastupaju na najvećem zimskom sportskom spektaklu. Simonović nam je prenio poglede iz Pjongčanga.

„Ljudi su srećni. Istina, bilo je manjih protesta u Seulu, ali u Pjongčangu apsolutno je sve u mirnim tonovima. Ovo je, zaista, dobra stvar za sve, za sport i nešto čemu olimpizam teži. Samo olimpizam i sport mogu na ovakav način da spajaju. To je, inače, bila početna ideja olimpizma, a sada, u ovom našem vijeku, na konkretan način se oslikava. Ovo je veliki korak za oba naroda,koji je živio u strahu i nezvjesnosti.”

Visoke zvanice, predsjednici olimpijskih komiteta i MOK-a, predsjednik Tomas Bah, kao i mnogi drugi penzionisani velikani zimskih sportova,ovih dana su u Južnoj Koreji.

„Bilateralnih sastanaka ima dosta. Imaćemo ih i dalje, za neke zvanične sastanke i neke velike sastanke nema vremena. Svako prati svoj tim, teško se možemo uskladiti i izdvojiti vrijeme. Ali, bude vremena za druženje, viđenje, razgovore i neka konkretna rješenja”, kazao je Simonović.

Izvor: Pobjeda

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh