Predsjednik COK-a na Specijalnoj olimpijadi u Austriji

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović posjetio je reprezentaciju Crne Gore koja učestvuje na igrama Specijalne olimpijade Austrija 2017”.

Simonović je obišao naše takmičare na ski stazama i prisustvovao kvalifikacionoj trci crnogorske skijašice Valentine Rakonjac u disciplini veleslalom, a druženje je kasnije nastavljeno u hotelu u kojem je boravila naša ekipa. Reprezentacija Crne Gore učestvuje sa ukupno šest sportista, troje od njih takmiče se u alpskom skijanju (u disciplinama slalom, veleslalom i super veleslalom), a preostala tri u trci na krpljama u disciplinama 25 i 50 metara.

Specijalna olimpijada je međunarodna organizacija koja okuplja djecu i odrasle sa poteškoćama u intelektualnom razvoju, s ciljem da im pomogne da razvijaju i demonstriraju svoje vještine i talente kroz sport, treninge i takmičenja.

Svjetske zimske igre Specijalne olimpijade održavaju se od 14. do 25. marta 2017. godine, a okupile su preko 3000 sportista iz 110 država, koji se takmiče u devet sportova, i na nekoliko lokacija: Šladmingu, Gracu, Ramsau i oblasti Stirija.

Predsjednik Simonović boravio je u Austriji kao počasni gost Specijalne olimpijade, gdje je 18. marta prisustvovao i svečanoj ceremoniji otvaranja Igara, na Panai stadionu u Šladmingu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh