Potpisan ugovor o stipendiranju najtalentovanijih rukometašica

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić, potpisali su danas ugovor o stipendiranju 11 naših najtalentovanijih rukometašica. 
Mlade rukometašice, Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ema Ramusović, Itana Grbić, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević, Tatjana Brnović, Enisa Đoković, Anastasija Babović, Nikolina Knežević i Ivana Godeč, dobijaće mjesečnu stipendiju od Crnogorskog olimpijskog komiteta u iznosu od 150 eura, do juna naredne godine. 

„COK želi da pomogne RSCG da nastavi sa osvajanjem medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. To je savez čija nas je ekipa obradovala do sada jedinom olimpiskom medaljom. Nadam se da će uz našu i podršku drugih ponovo stvoriti selekciju koja bi mogla ponoviti rezultate sjajne generacije. Ovaj vid pomoći se pokazao kao dobar model podriške za sve naše sportiste, korisnike ovih stipendija. Spisak nije konačan i ukoliko se pojavi neko ko nagovješatava blistavu budućnost podržaćemo ga. Stipendiranje se pokazalo kao jako dobro i bili smo u pravu kada smo donijeli odluku da finansijski pomognemo najtalentovanije. Time država i COK pokazuju pažnju prema njima. Sve što radimo, radimo u partnerskom odnosu sa državom, odnosno Ministarstvom sporta i RSCG, koji se obavezuje da ovom iznosu doda i sopstvena sredstva za stipendiranje pomenutih sportista", rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović, naglasivši da će COK predložiti da se kadetska vaterpolo reprezentacija nagradi za osvajanje titule prvaka Evrope.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić je podsjetio da je strategijom RSCG predviđeno da kompletan rad bude baziran na mlađe kategorije i podmlađivanju reprezentacija.

„Sve djevojke koje su dobile stipendiju učestvovale su na velikim takmičenjima u mlađim kategorijama i imale značajnu ulogu u ostvarivanju takvih rezultata. COK ih je prepoznao kao nosioce olimpijskih aktivnosti u našem savezu. Konstantnim nastupima na velikim takmičenja očekujemo da će se iskaliti i da će obezbijediti plasman na Olimpijske igre”, kazao je predsjednik RSCG Zoran Radojičić.

Pomoć koju je obezbijedio Crnogorski olimpijski komitet je znak da COK veliku pažnju poklanja našim najperspektivnijim sportistima.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh