Potpisan ugovor o stipendiranju 11 najtalentovanijih vaterpolista

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Bajić, danas su potpisali ugovor o stipendiranju 11 najtalentovanijih crnogorskih vaterpolista.

Ugovorom je predviđeno da će biti stipendirani vaterpolisti Jadran Carina Vladan Spaić, Filip Gardašević, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević i Đuro Radović, zatim članovi Budve Blažo Mitrović, Savo Ćetković i Branko Franeta, kao i igrači Primorca Nikolas Saveljić i Dušan Matković.

To su momci koji su bili srebrni na Svjetskom prvenstvu u Podgorici, to je vrijedan potencijal. Ovo radimo sve u željii da te momke zadržimo i pružimo im satisfakciju za uloženi rad", kazao je predsjednik COK-a.

Prvi put radimo ovako nešto, planirali smo budžetom za stipendiranje oko 100 hiljada EUR. Biće razgovora i sa predstavnicima džudo, atletskog, teniskog, jedriličarskog i karate saveza, kako bi došli do sportista za koje smatramo da će ozbiiljno konkurisati za Igre u Tokiju", kazao je Simonović.

Predsjednik COK-a naveo je da spisak nije konačan i da će, ukoliko se neko od igrača istakne ove sezone, biti dopunjen, ali i skraćen ukoliko sportista ne ispuni tražene kriterijume. On je naglasio da sredstva za ovu namjenu nijesu dobijena od Međunarodnog olimpijskog komiteta, već su opredijeljena iz budžeta COK-a. Predsjednik je takođe naglasio da će od saveza tražiti veći stepen odgovornosti za uložena sredstva i da je iz tog razloga ugovor potpisan na godinu dana.

Predsjednik VPSCG Dejan Bajić zahvalio se COK-u na razumijevanju za vaterpolo i plivački savez. Mi smo na Upravnom odboru odabrali igrače za koje smo, na prijedlog selektora i stručnog savjeta, procijenili da su perspektiva našeg vaterpola. Ta sredstva predstavljaju podstrek igračima i klubovima da daju sve od sebe i da znaju da se na njih računa", kazao je Bajić.

On je naglasio da do Olimpijskih igara u Tokiju ima dosta takmičenja, ali i da je rezultat sa nedavno održanog turnira u Budimpešti potvrda dobrog pravca u kojem ide savez.

Crnogorski olimpijski komitet i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore obezbijediće po 50 odsto sredstava za ove stipendije. 

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh