Potpisan Sporazum o saradnji između Olimpijskih komiteta Crne Gore i Ruske federacije

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i predsjednik Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov danas su u Sočiju (Rusija) potpisali Sporazum, kojim je i formalno uspostavljena saradnja ovih sportskih institucija.

Predsjednici dva Olimpijska komiteta ocijenili su potrebnim razvijanje bilateralne saradnje radi promocije temeljnih načela i vrijednosti olimpizma, čuvanja legitimiteta i prava sportista, trenera i drugih stručnjaka iz oblasti sporta datih Olimpijskom poveljom MOK-a, kao i radi razvoja masovnog i vrhunskog sporta na teritorijama obije zemlje.

U budućim zajedničkim projektima, za razvoj crnogorskog sporta prije svega će biti značajna stručna pomoć ruskih sportskih eksperata, dok je ruska strana zainteresovana za mogućnost priprema njihovih sportista u Crnoj Gori.

Predsjednik Simonović boravi u Sočiju povodom sastanka lidera Nacionalnih olimpijskih komiteta i ministara sporta baltičkih, ZND i zemalja istočne Evrope, kojem, pored Aleksandra Žukova, predsjednika Ruskog olimpijskog komiteta i ujedno zamjenika premijera Ruske Federacije, prisustvuju i Dmitri Černišenko, predsjednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Sočiju, Vitali Mutko, ministar Sporta, turizma i omladine Rusije i drugi visoki zvaničnici Ruske federacije, MOK-a i sportskih institucija Olimpijskog pokreta.

Soči se uveliko sprema za predstojeće zimske Olimpijske igre, a učesnici konferencije će sjutra imati priliku da posjete objekte i terene na kojima će se sportisti 2014.godine boriti za olimpijske medalje.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh