Potpisan Memorandum o saradnji i realizaciji IMZE „Crna Gora 2019”

U Opštini Budva potpisan je Memorandum o saradnji i realizaciji Igara malih zemalja Evrope, kojem će Budva biti glavni domaćin od 29. maja do 1. juna. Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je zadovoljstvo ne samo za Budvu nego i za region što će se jedno ovakvo takmičenje održati baš kod nas.

„Samo to takmičenje i olimpijski pokret su nešto što spaja region i nešto što je jako važno. Nadam se da će Budva biti dobar domaćin i da će kvalitet i standard biti na visokom nivou. Sport je od veoma velikog značaja i nešto što treba da ima podršku i ulaganje, da bi uslovi bili što bolji, i da bi se naša omladina ravnopravno takmičila kako ovdje tako i u regionu i svijetu" kazao je Carević

Igre malih zemalja Evrope za nas pedstavljaju jedan veliki izazov, naglasio je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

„Imaćemo mnogo posla tih dana, u Budvi će biti 1.000 sportista i blizu 2.000 sportskih radnika, novinara i pratećeg osoblja. Interesovanje je veliko i ozbiljno, ne samo za sport nego za sve ono što Crna Gora sa sobom nosi, ali sada je fokus na sportu. Ugostićemo i predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta Janeza Kocijančića koji je više puta bio u Crnoj Gori i koji je naš veliki prijatelj, a najavio se i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah. Ovo je za Crnu Goru velika čast i ovu priliku iskoristićemo da se na što bolji način predstavimo kako gospodinu Kocijančiću i gospodinu Bahu tako i regionu i svijetu”, kazao je Simonović.

Da je memorandum odlična polazna tačka za plodnu saradnju Crnogroskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva u organizaciji ovako važnog događaja sigurni su i Opština Budva i Crnogorski olimpijski komitet, te su iskazali uvjerenje da će Budva biti odličan domaćin učesnicima Igara malih zemalja Evrope.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh