Posjeta MOK-u u Lozani

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i generalni sekretar Đorđije Kustudić, boravili su u trodnevnoj radnoj posjeti Međunarodnom olimpijskom komitetu u Lozani, na poziv direktora sektora za odnose sa nacionalnim olimpijskim komitetima, Perea Miroa.

Cilj posjete bila je prezentacija projekata COK-a za programe Olimpijske solidarnosti, namijenjenih pripremama za Olimpijske igre u Pekingu 2008, kao i analiza onoga što je do sada učinjeno na uspostavljanju kvalitetne saradnje između MOK-a i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Miro i Simonović su konstatovali da je za kratko vrijeme od kada je zvanično postao član Olimpijske porodice, COK ostvario izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa nacionalnim olimpijskim komitetima regiona i Evrope. Predstavnici MOK-a posebno su istakli da je Crnogorski olimpijski komitet prepoznat kao jedan od najaktivnijih nacionalnih komiteta po pitanju saradnje sa kancelarijom MOK-a u Lozani.

Simonović i Kustudić su predstavnicima MOK-a detaljno prezentovali rezultate crnogorskog sporta, a činjenica da Crna Gora u ovom trenutku ima 15 kvalifikovanih sportista za Olimpijske igre u Pekingu ocijenjena je kao veliki uspjeh.

Glavni zahtjevi COK-a prema Olimpijskoj solidarnosti – finansijska podrška za pripreme crnogorske vaterpolo reprezentacije i stipendije za evidentne i potencijalne olimpijske kandidate, pozitivno su riješeni. i nakon obavljanja neophodne kratke administrativne procedure, ti projekti biće realizovani.

U znak podrške dosadašnjem radu, kao i budućim projektima za period 2009 -2012. godine, u Lozani je najavljena posjeta visoke delegacije MOK-a Crnogorskom olimpijskom komitetu u prvoj polovini naredne godine.

BOX: Poziv za učešće na OI u Pekingu

Za vrijeme boravka delegacije COK-a u Lozani, predsjedniku Simonoviću zvanično je uručen poziv MOK-a za učešće crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Na njemu piše na engleskom i francuskom jeziku: "Međunarodni olimpijski komitet ima čast da pozove Crnogorski olimpijski komitet da učestvuje na XXIX Olimpijskim igrama koje će se održati u Pekingu od 8. do 24. jula 2008." U potpisu – Žak Rog, predsjednik.

Takođe, ispred sjedišta MOK-a u Lozani, tokom posjete Simonovića i Kustudića, pored olimpijske zastave, na jarbol je bila postavljena i crnogorska državna zastava.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh