Porobić u COK-u

U posjeti Crnogorskom olimpijskom komitetu i predsjedniku Dušanu Simonoviću 9. aprila je bio selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije, Petar Porobić.

Tokom susreta posebna pažnja posvećena je perspektivama razvoja crnogorskih vaterpolo selekcija, naročito u kontekstu nastupa na narednim Olimpijskim igrama u Londonu 2012, ali i ostalim velikim međunarodnim vaterpolo takmičenjima.

Simonović i Porobić razgovarali su i o našoj mladoj vaterpolo reprezentaciji, aktuelnom evropskom prvaku u koju se ulažu velike nade kao budućnosti našeg vaterpola i sporta uopšte.

Vaterpolo savez Crne Gore je preko COK-a dobio grant od Međunarodnog olimpijskog komiteta u iznosu od 100 hiljada dolara za period do Olimpijskih igara u Londonu, što, kako je kazao Simonović, nisu sva sredstva koja će se u tom periodu usmjeriti prema Savezu.

Napominjući da je susret bio od značajne koristi za buduće dogovore o obavezama obje strane, Porobić je istakao da titule prvaka Evrope naše seniorske i vaterpolo reprezentacije podiže ukupan rejting crnogorskog sporta, ali zahtijeva i posebno angažovanje.

– Od nas se traži značajno ulaganje i u organizaciji velikih takmičenja. Obavezni smo da organizujemo finale Svjetske lige, što će biti test naših mogućnosti, ali i prilika da se bliže upoznamo sa čelnicima FINA-e i poboljšamo naš status u međunarodnom sportu.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o Porobićevim planovima, koji, kao što je poznato, trenutno živi i radi u Moskvi.

Kako sada stvari stoje, naš trofejni selektor ostaje do daljeg u Rusiji.

– Postoji inicijativa svih – Crnogorskog olimpijskog komiteta, resornog ministarstva, kao i Vaterpolo saveza za moj povratak u Crnu Goru. Na žalost, tu inicijativu ne prepoznajem i kod vatorpolo klubova, istakao je Porobić tokom današnjeg sastanka u COK-u.

Današnjem sastanku prisutvovao je i Dejan Adžić, generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza crne Gore.

 

LEGENDA: Porobić i Simonović

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh