Poraz od Singapura

OLIMPIJSKE IGRE MLADIH “SINGAPUR 2010”

Poraz od Singapura

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Singapura sa 3:2 u posljednjem kolu takmičenja po grupama na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Uprskos porazu, tim Save Kovačevića plasirao se u polufinale gdje će za protivnika imati Boliviju.

Domaćin Olimpijskih igara mladih je poveo na samom početku utakmice (3. min.) a naša selekcija je, pogotkom kapitena Kosovića, izjednačila pet minuta kasnije (8. min). U 22. minutu utakmice Kosović je iz jedanaesterca savladao golmana Singapura i doveo našu reprezentaciju u vođstvo od 2:1.

Singapur uspio da izjednači do poluvremena.

Pet minuta prije kraja meča, domaća reprezentacija je postigla još jedan pogodak, za konačnih 3:2.

U polufinalu olimpijskog turnira, koji je na programu 22. avgusta, protivnik „sokola“ biće reprezentacija Bolivije.

Crna Gora je nastupila u sljedećem sastavu : Kordić, Vico, Marković, Šarkić (Lalošević), Baošić, Kaluđerović (Čađenović), Jovanović, Nedović, Kosović, Krivokapić (Vušurović), Boljević.

Strijelac oba gola za našu reprezentaciju je bio Kosović.

Žuti kartoni : Vico, Nedović, Kaluđerović

Crveni karton je dobio Jovanović

Ostali naši sportist na Prvim Olimpijskim igrama mladih, ostvarili su sljedeće rezultate :

Katarina Đurđević, u plivanju na 50 m prsno, ostvarila je rezultat od 35,21 sec i zauzela 18. mjesto u konkurenciji 25 takmičarki. U plivanju na 100 m istim stilom, ostvarila je rezultat od 1:18,21 i u konkurenciji 17 takmičarki zauzela 13. mjesto.

Teniserka Mia Radulović takmičenje je završila nakon prvog kola. U singlu, Radulovićeva je poražena sa 2:0 (6:0, 6:2) od Zarah Razafimatratre, reprezentativke Madagaskara, dok je u dublu sa Denis Alertovom iz Češke poražena od para Cristina DINU (Rumunija) i Ons JABER (Tunis) sa 2:1.

Vilson Lajčaj, takmičar u taekwando-u je, u kategoriji do 73 kg, poražen o Aliaskhaba Sirazhova iz Rusije rezultatom 10:1, a u konačnom plasmanu, zauzeo je 5. mjesto.

Od takmičara u pojedinačnim sportovima, posljednji od naših sportista na borilište izlazi džudista Rijad Dedeić u kategoriji do 81 kg. Njegove borbe su naprogramu 22. avgusta.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh