Pohvale EOK-a za organizaciju Igara malih zemalja

Crnogorski olimpijski komitet dobio je na Skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Varšavi čestitke za uspješnu organizaciju Igara malih zemalja Evrope, koje su od 27. maja do 1. juna održane u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Dušan Simonović.

Simonović je, sa direktorom takmičenja i njegovim zamjenikom, Igorom Vušurovićem i Borisom Sekulićem, ovom prilikom predstavio finalni izvještaj sa Igara.

Na Skupštini je prikazan i višeminutni film iz pet crnogorskih gradova – domaćina sportistima iz evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika.

„Bila je to prilika da se još jednom podsjetimo fenomenalnog događaja koji je bio u Crnoj Gori, gdje smo u nekih sedam dana bili centar svijeta, i to ne samo u sportskom smislu. Imali smo priliku da podnesemo završni izvještaj, pripremnjen na kvalitetan način. Ponovo smo dobili sve moguće čestitke i pohvale. Bili smo srećni, a čini mi se da smo uspjeli i na Skupštini EOK-a sve to da prenesemo na pravi način”, rekao je Simonović.

Skupštini EOK-a prisustvovao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je i bio gost Crne Gore tokom Igara.

„Pitali su nas da li planiramo neke druge aktivnosti za koje sam siguran da bi imali veliku podršku olimpijske porodice. Analiziraćemo i to, jer ubrzo sljede Olimpjske igre, na taj dio posla smo fokusirani, a nakon toga ćemo vidjeti”, rekao je Simonović.

On je naglasio da COK-u puno znači podrška od olimpijske porodice.

„Aposlutno smo, tako da kažem, sa najboljih adresa dobili potvrdu svega što smo uradili, a i sami vidimo da je takmičenje proteklo na najbolji mogući način. Imali smo priliku da svoj rad uporedimo sa radovima drugih, sličnih manifestacija koje su u ovoj godine održane pod pokroviteljstvom MOK-a i EOK-a, vidimo da smo bili dobri”, rekao je Simonović.

On je istakao da je crnogorska delegacija dobila aplauz podrške od kolega i prijatelja iz olimpijske porodice za početni, uspješan korak u organizaciji takvog takmičenja.

 

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh