Podstrek za London

Četrnaest crnogorskih sportista u naredne dvije godine primaće stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta. Oni su odabrani od komisije COK-a, a konačnu odluku o njihovom stipendiranju donio je Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta. To su sportisti koji su po mišljenju nadležnih organa COK sposobni da ostvare normu za Olimpijadu u Londonu 2012. godine. Izabranici i predsjednici, odnosno predstavnici njihovih matičnih saveza juče su potpisali sa COK-om ugovor o finansiranju.

Stipendisti su podijeljeni u dvije grupe. U prvoj su atletičarka Marija Vuković, džudista Srđan Mrvaljević i bokser Boško Drašković koji će primati po 600 američkih dolara, dok su u drugoj grupi atletičar Danijel Futrtula, rvač Vladimir Radosavljević, teniserka Danka Kovinić, strijelci Nikola Šaranović i Dragoslav Racković, džudistkinja Tamara Božović, stonoteniser Irfan Čekić , bokser Bojan Pešič, kajakaš Milutin Šoć i plivačice Milica Marković i Katarina Đurđević i oni će dobijati po 450 dolara.

-Mislim da smo obezbjeđivanjem stipendija napravili veliki korak ka ostvarivanju vrhunskih rezultata. Jer, sportisti koji su po našem mišljenju kadri da se domognu Olimpijskih igara u Londonu sada će imati više motiva da ostvare olimpijsku normu. Drago mi je što smo potpisali ugovor sa njima, i tako trasirali dvogodišnji zajednički put ka Londonu. Lijepo ih je vidjeti ovdje sve na okupu, jer su oni budućnost našeg sporta i od njih dosta očekujemo. Prije svega da se izbore za Olimpijske igre, a onda i da se potvrde na tom planetarnom takmičenju. Oni će stipendije početi da primaju od sljedećeg mjeseca. Za one koji se izbore za olimpijske vize stipendija će trajati do 31. avgusta 2012. godine, dok će oni neuspješni prestati da primaju naknade kada izgube i posljednju šansu za plasman na OI – rekao je Dušan Simonović, predsjednik COK-a.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh