Podrška učesnicima zimskog EYOF-a

Rajko Kosić, direktor crnogorske alpske reprezentacije u Skijaškom savezu Crne Gore i Vesna Simonović Moračanin, generalni sekretar u Klizačkom savezu Crne Gore imali su 27. oktobra radni sastanak sa Đorđijem Kustudićem, generalnim sekretarom Crnogorskog olimpijskog komiteta i Predragom Marsenićem, savjetnikom u COK-u. Tema sastanka bilo je učešće crnogorskih sportista na narednom zimskom EYOF-u, Evropskom olimpijskom festivalu mladih, koji se održati u Slask Beskidiju u Poljskoj, od 15. do 20. februara 2009. godine.

Od ukupno devet sportova, koliko ih je na programu zimskog EYOF-a, Crna Gora će imati predstavmike u tri sporta – u alpskom i u nordijskom skijanju, te u klizanju na ledu.

Crnu Goru će u alpskim skijaškim disciplinama, slalomu i veleslalomu, predstavljati Mladen Minić iz Kolašina i Jakša Kosić iz Nikšića, a u nordijskom trčanju na 5 i na 10 hiljada metara, Milka Bulatović iz Kolašina.
Izvjesno je da će Crnu Goru na predstojećem zimskom EYOF-u, u umjetničkom klizanju predstavljati jedan par i jedan klizač(ica). Budući da svi crnogorski talentovani klizači žive i treniraju van Crne Gore, još se ne zna ko če od njih iću u Poljsku.

Crnogorski olimpijski komitet obećao je svu potrebnu podršku za crnogorske predstavnike na ovom takmičenju, koje predstavlja svojevrsnu Olimpijadu mladih Evrope. Uostalom, podsjećamo da je i prvi nastup Crne Gore na nekom takmičenju pod olimpijskim znakom bio upravo na ljetnjem EYOF-u, 2007. godine u Beogradu.

Zimski olimpijski festival mladih održava se na svake dvije godine od 1993. (ljetnji od 1991), i ovo je deveti po redu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh