Otvorene I Zimske olimpijske igre mladih „Insbruk 2012”

Spektakularnom ceremonijom otvaranja, kojoj je prethodio defile 1059 sportista iz 70 država svijeta, uz prisustvo velikog broja visokih zvaničnika, danas su u svečano otvorene Prve Zimske Olimpijske igre mladih, koje se održavaju u austrijskom sportsko-turističkom centru Inzbruku.

Nastup popularnih muzičara i folklornih ansambala koji su u tradicionalnim nošnjama prikazali dio austrijske tradicije, upotpunile su atraktivne akrobacije snow-bordera i skijaša, a sve je bilo izvanredno ukomponovano sa modernim plesovima i igrama, bliskim učesnicima Igara.

Kako je Inzbruk već dva puta bio domaćin Zimskih olimpijskih igara, upaljena su tri olimpijska plamena, a upalili su ih austrijske legende alpskog skijanja : Egon Zimmermann u čast Igara održanih 1964. godine i Franz Klammer, olimpijski šampion iz 1974. godine.

Čast da upali olimpijski plamen Prvih Zimskih Olimpijskih igara mladih imao je Paul Gerstgraser, austrijski takmičar u nordijskoj kombinaciji i jedan od najboljih mladih sportista u zimskim sportovima.

Na Zimskim Olimpijskim igrama mladih učestvuju sportisti uzrasta od 15 do 18 godina starosti, a Crnu Goru predstavlja Milena Radojičić koja će se takmičiti u alpskom skijanju u slalomu i veleslalomu.

 

 

Fotografije sa otvaranja >>

 

 

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh