Frano Petković: „Ostvario sam san!“

SVJETSKI JUNIORSKI ŠAMPION U BAĆANJU FRANO PETKOVIĆ JUČE SE VRATIO U CRNU GORU

Ostvario sam san

Svjetski šampion – boćar Frano Petković kao da je juče jedva čekao, nakon što je sletio, da se smjesti u automobil i zlatnu medalju, koju je prije tri dana osvojio u Nici, što prije proslavi sa porodicom i prijateljima u Tivtu. Svjetski juniorski šampion bio je vidno uzbuđen, nije skrivao emocije, a prve čestitke primio je od oca (snažan zagrljaj i suza šampiona), a kasnije i od svih onih koji su uz njega bili tokom SP u Francuskoj.

– Ko još ne sanja da bude svjetski prvak. Velika je ovo stvar za mene, ostvario sam san – kazao je šampion iz Tivta, član Boćarskog kluba Brđanin. Otišli smo kao reprezentacija, ustvari prvo kao veliki prijatelji i dokazali smo klasu i potencijal. Nadam se, ustvari vjerujem, da je ova medalja tek jedna u nizu, očekujem još najmanje dvadeset. Zahvalio bih se svima koji su došli da nas pozdrave, prije svega prijateljima, a posebno hvala našem treneru Stjepčeviću.

Selektoru Dejanu Stjepčeviću, vođi puta Mišku Miloševiću, takmičarima Davoru Škanatu, Ivanu Biskupoviću, Todoru Gojkoviću, Vedranu Čule i zlatnom Petkoviću priređen je lijep doček, a prvi čovjek Boćarskog saveza Krsto Bošković, bio je zadovoljan rezultatom naših juniora u Nici.

– Animirali smo mlade, pojačali rad, počeli smo da izlazimo na takmičenja, godinama smo u vrhu, a sada smo i osvojili prve medalje. Vjerujem da će nas vrlo brzo naši mladi takmičari obradovati još nekom medaljama – kazao je predsjednik Bošković. Crna Gora će biti domaćin EP. Konačno, zeleno svijetlo naš Savez dobiće 4. oktobra.

– Biće teško isuniti uslove, jer postoji problem što ćemo za EP morati na jednom mjestu da imamo osam staza. To znači da ćemo morati da uradimo određeni napor. Trenutno smo u fazi
razgovara sa određenom grupacijom ljudi koji nam pomažu oko svega, a očekujemo pomoć od opština i države – kazao je Bošković.

Selektor Stjepčević hvalio je svoje takmičare: – Ovaj rezultat je podstrek za prvenstvo Evrope. Nismo očekivali zlatnu medalju, nadali smo se plasmanu među četiri najbolje selekcije, ali dosta stvari se poklopilo, Frano je bio odličan, atmosfera sjajna u ekipi, a rezultat je medalja. Ovo je za takmičare veliko iskustvo, zadovoljni smo, a očekujemo još bolje rezultate u budućnosti.

Pored prijatelja, rodbine i porodice naših takmičara šampioina i buduće šampione pozdravili su predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta. Predsjednik COK-a, Dušan Simonović uputio je čestitke šampionu uz nadu da će i na predstojećim takmičenjima obradovati naciju.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh