Olimpijsko selo dočekalo crnogorske sportiste

 

Crnogorski sportisti od večeras su stanovnici Olimpijskog sela.

Naša eksedicija sletjela je u 20 sati po britanskom vremenu na aerodrom Getvik, čarter letom „Montenegroerlajnsa”, prošla skraćenu pasošku kontrolu i registraciju u centru za dobrodošlicu, a zatim se smjestila u apartmane, u dijelu sela, koji se zove Kantrisajd.

Svi su od večeras biti na okupu, izuzev Milivoja Dukića, koji je od ponedjeljka u Vejmutu, gdje će se održati takmičenje u jedrenju, te Danijela Furtule, koji stiže 31. jula.

Naši sportisti su smješteni u atraktivnom dijelu sela, tik uz Vilidž Plazu, mjesto na kome će se 28. jula u 11 i 30 svečano podići crnogorska zastava i koja je mjesto okupljanja stanovnika olimpijskog sela u trenucima slobodnog vremena.

Prve komšije su Grci, sa 107 sportista, i Kiprani, kojih je 13, s tim da stanovnik olimpijskog sela nije nije njihova najveća olimpijska zvijezda – teniser Markos Bagdatis..

Samo sprat dijeli nase i grčke vaterpoliste, stare poznanike, možda i buduće protivnike u fazi eliminacije. Blizu su i Austrijanci, Irci, dio italijanske delegacije….

Svi su, zapravo, komšije u olimpijskom selu. Istovremeno i rivali i sportski prijatelji, koji dijele isto ushićenje, iste misli, i koji će uskoro dijeliti i ista osjećanja radosti zbog pobjeda ili dobrog rezultata, ili tuge zbog neuspjeha.

A, do 28. jula, kada krenu nadmetanja, na snazi je zaista Kubertenov olimpijski moto – važno je učestvovati.

Prve obaveze naši sportisti imaju sjutra (četvrtak). Vaterpolisti treniraju od 12 sati u Vaterpolo areni, rukometašice uveče od 21 sat u rukometnom Koper boksu…

Dan kasnije, 27. jula, raspored je skraćen, zbog ceremonije otvaranja.

Strijelac Nikola Šaranovic otvara nastup crnogorskih sportista u Londonu, takmičenjem u gađanju vazdušnim pištoljem, u subotu u 12 sati (13 po našem vremenu).

Istog dana debituju rukometašice, u večernjem terminu, od 19.30 (20.30 po nađem) protiv domaćina Velike Britanije…

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh