Olimpijske igre u Japanu neće biti otkazane

Japan je i dalje odlučan da ove godine bude domaćin Olimpijskih igara u Tokiju. Predsjednik Vlade Japana negirao je vijest o mogućem otkazivanju.

Tokom video konferencije sa nacionalnim olimpijskim komitetima, predsjednik MOK-a, Tomas Bah rekao je da su juče krenule glasine da Japan razmišlja o tome da otkaže Igre.

„Ovo su lažne vijesti…Jutros smo razgovarali sa japanskom Vladom i potvrđeno nam je da su ovo lažne vijesti i da je Vlada Japana posvećena organizaciji Igara“, kazao je on.

Vladin portparol rekao je da „nema istine“ u izvještaju britanskog lista „Times“ da je Vlada Japana zaključila da Igre moraju biti otkazane. Vijest je demantovana i iz Kabineta premijera Japana, Olimpijskog komiteta Japana, od strane guvernera Tokija, kao i Organizacionog odbora Igara.

Na konferenciji je, takođe, najavljeno da će MOK tijesno sarađivati sa nacionalnim olimpijskim komitetima oko pribavljanja i finansiranja određenih doza vakcina protiv COVID19 za članove olimpijskih timova, koja će svakako biti dobrovoljna, a bliža uputstva i način finansiranja i vakcinisanja biće ukoro dostupni.

Prema riječima Tomasa Baha, u namjeri da se zaštiti japanski narod i iz poštovanja prema japanskom narodu „MOK će se potruditi da što veći broj članova olimpijskih timova i posjetilaca stigne u Japan vakcinisan“.

 

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

    WADA 2021 - Spisak nedozvoljenih sredstava  

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh