Olimpijcima dozvoljeno blogovanje

Međunarodni olimpijski komitet po prvi put je dozvolio sportistima, učesnicima Olimpijskih igara u Pekingu 2008. da bloguju tokom trajanja ovog najvećeg svjetskog sportskog događaja.

Sportisti već dugo traže da im se dozvoli pisanje blogova na kojima bi objavljivali sopstvena mišljenja i razmišljanja tokom trajanja Igara. MOK se do sada držao stanovišta da bi to potencijalno moglo da bude zloupotrijebljeno i publikovano.

U seriji objavljenih vodiča za sportiste, MOK je kazao da će blogovanje biti dozvoljeno tokom trajanja Igara u Pekingu ukoliko se to privatno pisanje obavlja u skladu sa MOK-ovim pravilima.
"Međunarodni olimpijski komitet blogovanje smatra…legitimnom formom ličnog izražavanja, a ne kao novinsku formu."

Olimpijskim blogerima je, međutim, zabranjeno da od 8. do 24. avgusta ove godine stavljaju na svoje blog stranice bilo kakav video ili audio materijal i bilo kakvu povjerljivu informaciju.
Sportisti i zvaničnici moći će da na svoje blogove stave samo svoju fotografiju, i to napravljenu van akreditovanih zona ili, napravljenu u olimpijskoj zoni, pod uslovom da se na njoj ne vidi nikakva sportska akcija.

Međunarodni olimpijski komitet je odlučan da zaštiti prava predviđena ugovorima o prenosu Igara vrijedna više milijardi eura.

Prema novim pravilima koja se odnose na blogove olimpijaca, oni ne smiju biti pod ekskluzivnim sporazumom sa bilo kojom kompanijom, niti smiju imati komercijalni ili reklamni cilj.

Oni takođe moraju biti u skladu sa olimpijskim duhom, "rađeni odgovorno i u skladu sa dobrim ukusom".

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh