Održana XX sjednica Upravnog odbora

Danas je, u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta u Podgorici, održana XX sjednica Upravnog odbora COK-a.

Na sjednici je razmatran prečišćen tekst Statuta COK-a, koji se odnosi na usklađivanje rada, organizacije i opštih akata COK-a sa Zakonom o sportu i Poveljom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovakav tekst biće dostavljen Skupštini na usvajanje i proslijeđen MOK-u na izjašnjavanje, u skladu sa Olimpijskom Poveljom.

Na sjednici je usvojen finansijski izvještaj COK-a za 2018. godinu, izvještaj Nadzornog odbora COK-a, kao i izvještaj nezavisnog revizora, koji su dali pozitivno mišljenje o realizaciji finansijskog poslovanja COK-a. Takođe, usvojen je finansijski plan COK-a za 2019. godinu, a o ovim pitanjima će se izjasniti u konačnom Skupština COK-a.

Upravni odbor je usvojio izvještaj o učešću na II Mediteranskim igrama na plaži koje su održane u Patrasu, na kojima je Crnu Goru predstavljala reprezentacija u odbojci na pijesku.

Usvojen je izvještaj o pripremama za učešće na I Svjetskim igrama na plaži „Doha 2019” (12-16. oktobar 2019. godine) na kojima će nastupiti karatistkinja Biserka Radulović u katama.

Usvojen je izvještaj o pripremama za učešće na Zimskim olimpijskim igrama mladih „Lozana 2020” (9-22. januar 2020. godine) a usvojen je i izvještaj o pripremama za najznačajniju sportsku manifestaciju, Olimpijske igre „Tokio 2020” (24.jul-9.avgust 2020. godine).

Upravni odbor je odlučio da Redovna skupština COK-a bude održana 7. oktobra, na kojoj će biti razmatrana finansijska pitanja, prijedlog novog Statuta, izabrani novi potpredsjednici COK-a i članovi Upravnog odbora. Na Skupštini će biti razmatran i usvojen sastav stalnog Arbitražnog suda koji, u skladu sa Zakonom o sportu, obrazuje Crnogorski olimpijski komitet.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh